Frum
Fils
Marc Verdaguer 04-04-2011 - 07:09:04
Ple Ordinari del passat 28 de mar LAJUNTAMENT de CALLDETENES NO PAGA
El ple del passat dilluns 28/03 no va ser precisament un ple tranquil. Va ser un ple allunyat del dileg o consens que tant necessita Calldetenes per a tirar endavant. De ben segur que en tenim una part de culpa. Ens en fem responsables. De laltra part de generaci de crispaci ms val que no hi posem noms propis perqu tothom sap de qui estem parlant.

Magradaria explicar, per tal que quedi ben clar, el punt de vista que defensem i el perqu no varem poder posar-nos dacord amb el plantejament econmic que es posava a votaci. Sens varen presentar uns nmeros que situen com a reconeixement de deute de lajuntament aquest 2011 entre 50.000 i 150.000 , explicant-nos que aix s com una auditoria interna, hem aconseguit sanejar la situaci. Ja ens agradaria a nosaltres que aix fos veritat, per a falta de dos mesos per les eleccions presentar aquestes dades s voler enganyar. Aix s, enganyar i confondre. Voler fer creure a les persones de Calldetenes que les coses shan fet ben fetes quan la realitat s molt diferent. Per culpa duna mala gesti econmica estem pagant interessos de demora per a tot, per a lescombrera que ens va subvencionar la DGAL, per a la recollida de les escombraries, per les obres durbanitzaci de El Torrental, etc.

En els decrets dalcaldia dun punt anterior del mateix ple es va poder constatar que no podem pagar les factures de lempresa que ens recull les escombraries i que sels hi ha proposat refinanar aquesta despesa corrent de 85.000 per a pagar-la els propers anys, amb els interessos de demora que sen derivaran. En un altre decret hem de pagar 808 euros dinteressos dajornament per no poder pagar a temps el 25% de lescombrera que la DGAL ens va subvencionar en un 75%. En les aprovacions de factures trobem factures de leditorial que ens fa el butllet dinformaci municipal. Ledici de desembre de 950 exemplars ens va costar ms de 2.000 . En lestat dexecuci del pressupost 2010 a mar de 2011 que ens va proporcionar el secretari-interventor de lajuntament devem factures de telfon i denllumenat pblic. s trist veure la situaci en la que ens trobem que haguem de refinanar la despesa corrent perqu no la podem pagar. s trist haver de pagar interessos de demora o ajornament per a moltes de les coses que ordinriament haurem de poder fer front. Per ms trist encara s voler-ho amagar i fer veure que tot va b, que arriben eleccions. I aix ens sap greu perqu no s defensar els interessos de Calldetenes. Si hagussim callat per a no generar crispaci haurem fet un flac favor al poble no volent defensar una cosa que creiem digna de defensar: la veritat.

Toca apretar-nos el cintur, tamb a Calldetenes, i aquest ajuntament no ho ha sabut fer o no ho ha volgut fer. Almenys que es reconegui que no sha pogut reconduir la situaci ja que aix s el primer pas per voler solucionar les coses. Al llarg daquesta legislatura hem fet 2 plans de sanejament amics per part de la Diputaci. Plans de sanejament basats en la bona bondat de lAjuntament. El darrer dells, de juny 2010, ja avisava del fort endeutament i romanent de tresoreria de ms de 2.000.000 negatiu i que calia prendre mesures per arreglar la situaci. Ha costat, per sembla que lequip de govern ja ha trobat la soluci mgica per arreglar-ho: tot passava per a fer una auditoria interna de comptes, basada en la bona bondat daquest equip de govern.
  297:0
JPP 05-04-2011 - 08:11:58
Re: Ple Ordinari del passat 28 de mar LAJUNTAMENT de CALLDETENES NO PAGA
Hola Marc,

Segur que si entren en detall trobarem diferencies de opini, per en general coincideixo amb l' anlisi que fas en el teu escrit.

Soc dels que creuen que sovint "els nmeros es torturen i torturen fins que diuen el que es vol que diguin". Per posar un exemple, fa pocs dies es deia que el govern espanyol demanava al govern de la Generalitat que "fes un maquillatge" dels seus comptes, fins que acomplissin la reducci del dficit que s' els demana. Si ho fes, aix no canviaria la situaci real del pas, ms enll de "fer pujar una mica la moral", segurament de manera transitria, per sortir momentniament del pas en espera de temps millors.

Posar tots el nmeros sobre la taula i "consensuar " quina es la magnitud del problema, es el primer pas per poder encarar una soluci i a Calldetenes fins ara no ho hem fet. Fins ara he cregut i voldria continuar creient que no tindria que fer falta gastar-se 20.000 o 25.000 euros en una auditoria, i que ho podrem resoldre de manera gratuta amb el suport dels serveis de la Diputaci, per entenc perfectament que no siguis del mateix parer, i potser al final els fets et donaran la ra.
  299:297
Pere Vinyeta 05-04-2011 - 15:46:21
Re: Ple Ordinari del passat 28 de mar LAJUNTAMENT de CALLDETENES NO PAGA

Voldria contestar malgrat en JPP em titlli de electoralista... he de reconèixer que m'agrada l'adjectiu -no vull interpretar-lo com a pejoratiu- donat que és la meva primera incursió a la cosa pública.

Som-hi; el tema comptable del nostre ajuntament -possiblement de molts ajuntaments- és realment sorprenent. Jo, que he treballat per dues multinacionals (una sueca -Powerbox International- i una anglesa -XP Power Ltd-) no puc comprendre -o sí- que el govern parli de un dèficit menor 100.000 eur i la oposició parli de milions. Evidentment, algú no té raó.

I, malgrat se m'acusa d'insistir en aquest paral·lelisme, per mi un ajuntament no deixa de ser una empresa de serveis amb una component ideològica afegida. És a dir, hi ha una funció administrativa que qualsevol gerent preparat pot desenvolupar i unes directrius polítiques que son el marc d'actuació inexcusable del gerent municipal.

Feta aquesta prèvia, si el consell d'administració (els regidors) li demanen al gerent (actualment l'alcalde-president) que aporti la documentació comptable per presentar-la als socis (els calldetenencs), com nassos -perdoneu la meva expressió d'indignació- poden donar uns resultats tant divergents? Qui menteix? Menteix Poble en Marxa? Menteix CiU? Menteix el govern? o, deixe-m'hi afegir un casuisística gairebé més horrorosa, ningú no sap on és?

Sincerament, si jo hagués anat tant perdut com aquest Consell d'Administració de l'empresa Calldetenes S.A., el senyor Karl Fredmark de Powerbox m'hauria despatxat d'immediat i, possiblement, m'hauria denunciat per incompliment de les meves obligacions de rigor i serietat comptable.

I ara, si m'ho permeteu, vaig a fer campanya per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) si es confirma -encara queden dos dies per aturar-ho o tirar-ho endavant- que farem llista i que jo en seré el cap; un eventual Consistori governat per SI durà a terme un sistema públic de comptabilitat analítica (departamental) i la publicarà a la web de l'Ajuntament. La evolució del fons de maniobra (romanent de tresoreria a l'argot de l'empresa pública) i els resultats d'explotació (sí senyors; els ajuntaments també han de tenir "beneficis" malgrat puguin anomenar-se amb l'eufemisme de "excedents") hauran de ser públics o, com a mínim, a disposició d'una forma ràpida, fàcil i còmode per tots els socis de l'empresa (per tots els habitants de Calldetenes).

Ja he començat la campanya.  :-)

  301:297
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes