Fòrum
Fils
Marc Verdaguer 01-03-2011 - 23:49:20
CALLDETENES HA DE PRORROGAR ELS PRESSUPOSTOS DE 2010
Des del grup de CiU i Independents de Calldetenes estàvem esperant amb interès els pressupostos de l’Ajuntament per a l’any 2011. És important per nosaltres poder comprovar com s’ha desenrotllat l’economia, els ingressos, les despeses, els deutes municipals amb proveïdors i entitats financeres, etc. però no ens ha estat possible. Pel fet que l’equip de govern no ha volgut aprovar, ni tan sols passar per ple, la proposta de pressupostos per l’any 2011, es prorroguen automàticament els pressupostos de l’exercici anterior.

No és gens habitual que un poble com Calldetenes prorrogui els pressupostos de l’any anterior. Això podria ser normal si l’equip de govern estigués en minoria, però no és el nostre cas. No hi ha gaires casos com el nostre aquí a Calldetenes. Com tenint majoria absoluta es prorroguen uns pressupostos? La legislatura mostra símptomes clars d'acabar amb la mateixa inconsistència que va començar. La majoria de govern ha mantingut la incapacitat d'analitzar, reflexionar i comprendre dels pressupostos i estats d’execució anteriors.

Quelcom greu ens temem. Estan volent ocultar a l'oposició o al poble el desastre de la gestió econòmica, precisament ara que és any electoral?. No ho sabem. Però si que ens agradaria que l’equip de govern expliqués i aclarís tots els dubtes que han sembrat amb aquesta decisió. Considerem imprescindible trobar una sortida factible a les dificultats econòmiques locals, i el fet de prorrogar el pressupost no ajuda gens sinó el contrari: prorrogar el pressupost té el risc de gastar més diners dels que toquen a l’espera dels números definitius.

En l’actual crisi econòmica és de vital importància fer els canvis pertinents en els pressupostos per a canviar el rumb, i no pas mantenir-los. Esperem que la gent de Calldetenes tingui en compte com s’han gestionat els diners durant aquesta legislatura, com s’han fet servir préstecs per finançar inversions, com ha empitjorat el romanent de tresoreria fins a uns nivells que mai havien estat tan dolents, i com s’ha volgut anar fent una mica d’aquí i una mica d’allà, per donar imatge de normalitat, però que no s’ha acabat res del que es va començar.

Seguirem doncs esperant a veure quin dia, el govern es lleva i decideix que ja ha arribat l'hora d'aprovar el pressupost per aquest any 2011.
  291:0
Grup Municipal de Convergència de Calldetenes