Fòrum
Fils
Pep 29-06-2010 - 01:45:34
torrental

Bona nit,


abans de les eleccions ja vaig manifestar la meva preocupació sobre el paper que podria fer l´equip de Poble en Marxa, tant es aixis que fins i tot hem van estirar les orelles, en el sentit que eren els nostres amics, podiem veure el forum d´Osona.com, on molts escrits deien que els dos grups tenien els mateixos interesos, jo discrepava totalment, aquest equip es una prolongació d´en Jaume Mas,


en l´actual legislatura, acumulen moltes faltes d asistencia en Plens (molts ordinaris que son els que tenen data pleestablerta) crec que fan el joc que interesa al equip de govern l´exemple el tenim en el ple d´avui,


tal com molts de vosatres sabeu, vaig dimitir de la Plataforma el Torrental precisament per desavinences amb els regidors de PeM., incapaços de posarnos d´acord sobre un ple monografic sobre l´urbanització del  torrental, acusarnos de que hi havia regidors que voliem treure un rendiment politic sobre aquest conflicte, acusacions de insolidaritat cap a la meva persona per haver acceptat una regidoria, acusacions de no voler parar la urbanització... en fi un llarg etc. d´acusacions encubertes que han lograt l´objectiu, una plataforma en "pausa" el millor per l´equip de govern,


ciu no pot presentar un ple mnografic sobre el torrental, per que li falta un vot, pero, PeM. si que pot per que te els tres que son suficients segons la llei, per que no presenta la seva proposta?


doncs senzillament per que prefereix un govern trampos d´ERC, i per que la transparencia i la democracia de Calldetenes s´els en fot tres "pepinos"


junts podiem haver parat aquesta desfeta mediambiental, junts podriem parar la desfeta economica (fallida) del nostre ajuntament, aquesta es la meva responsabilitat, la dels altres regidors la desconec (sembla ser que diuen que qui a creat aquest desgavell que sigui l´encarraget de resoldrel, passant olimpicament de la responabilitat per la qual van ser escollits...)


salut


pep brachs

  262:0
JPP 30-06-2010 - 20:13:31
Re: torrental

Hola Pep,


Saps de la meva predisposició a apuntar-me a tots els debats que afecten a Calldetenes, i tot i que no entenc gaire el perquè del teu escrit, segurament perquè degut a les vacances no he assistit al darrer ple, segur que no et sabrà greu que hi posi cullerada, i que potser en la teva resposta m' en explicaràs el motiu.


1.- Estic de' acord en que els regidors de PeM han faltat en moltes ocasions als plens, i que en la meva opinió, en general les seves aportacions en temes cabdals com els pressupostos o les pujades d' impostos no han estat especialment lluïdes. De totes maneres no crec que "siguin una prolongació d' en Jaume Mas", sinó que en temes important més aviat han anat a remolc del  grup de CiU, aprofitant el potencial de recursos (assessors etc.)  que teniu. Penso que el molt assessorament del partit, que el vostre grup ha tingut en temes importants , que heu lluït en alguns plens on es parlava de pressupostos, dels canvis de secretari etc, i que per suposat aplaudeixo, els han posat en evidencia.


2.- No entenc  a que treu cap en aquest moment la teva petició d' un ple monogràfic d' un tema tant"cremat" com el  del Torrental, un cop dictada la sentencia que en certifica la legalitat. Si no recordo malament, CiU va votar a favor del projecte, i la vostre oposició es limitava a una part del mateix, i crec que es tracta d' un tema ja força debatut. Per altre banda, teniu eines més que suficients i a més a més en presumiu, per explicar i exposar tot el que penseu sobre aquest tema i altres. Teniu un butlletí que suposo que sortirà aviat ja que fa mesos que no es publica (va ser per Nadal oi?), teniu una web on podrieu publicar més coses que les convocatòries dels plens, i ara teniu un espai  en el butlletí municipal,sense cap dubte massa reduït. Creus que un ple tindria on seriem els de sempre seria més positiu ?. Es cert que els de PeM encara fan menys per informar als veïns,però ni els uns ni els altres podeu presumir d` una bona política informativa, ni aneu sobrats de "transparencia". Vistos els fets em sembla que la transparència i la democràcia a Calldetenes, ús importa si fa o no fa el mateix als dos grups.


3.-En quan a aturar la fallida econòmica del ajuntament, permetem que desconfií del vostre grup. La raó principal que tinc, es que quan en el debat dels pressupostos del 2010 l' alcalde ús va proposar negociar en base el pressupost que CiU va presentar, ràpidament ús vareu fer endarrere, eludint qualsevol aportació, no fos cas que en sortíssiu "esquitxats".


4.- De les teves referències del que podíem llegir  al Fòrum Osona, dir que  tal com era d' esperar, l' empresa va decidir esborrar tots els escrits i poc podem llegir, i per alguns dels insults que si deien, francament que m' en alegro. Em temo que per les municipals tornarem a tenir-ne una altre tongada.


5.- Finalment afegir que no se si CiU, però al menys tu em sembla que ja has entrat en campanya electoral, no se si autonòmica o municipal, ja que desprès de mesos de silencis i de molta proximitat amb els regidors de PeM al menys en els plens, ara busques l' enfrontament.Salut i en seguirem parlant


 


 

  265:262
Marc Verdaguer 04-07-2010 - 13:18:41
Re: torrental
Benvolgut JPP,

Gràcies per fer-nos arribar el teu punt de vista sobre alguns aspectes de la vida política de Calldetenes i del dia a dia del nostre ajuntament. No em puc estar d’expressar la meva opinió sobre alguns dels teus comentaris i contribuir d’aquesta manera a fer un debat més ric i fer que “la informació circuli” en ares d’una millor democràcia i una transparència més gran.

En relació a les obres de la urbanització del Torrental no estic gens d’acord en la teva afirmació de “tema tan cremat” sobretot si tenim en compte que podrien arribar a costar al poble de Calldetenes la xifra de 837.415,99 €, sense contar-hi possibles interessos de demora que podria reclamar Servià Cantó pel retard en els pagaments. No és una xifra inventada pel nostre grup municipal sinó que és la xifra que consta en el tancament de comptes del 2009 de l’ajuntament de Calldetenes. La justificació és que si els propietaris no paguen aquesta quantitat en forma de quotes urbanístiques, llavors és l’ajuntament que ha d’assumir aquest endeutament. O sigui que la gestió i urbanització de El Torrental pot afectar de manera molt important l’estructura financera de l’ajuntament que ja de per sí està molt deteriorada. Com a dada fefaent d’aquest fet és que el romanent de tresoreria ha passat de -1.912.196,05 € a l’any 2008 a -2.073.965,25 € a l’any 2009, encara que això segurament no sortirà explicat en el butlletí municipal. És per aquest motiu que en cap cas es pot dir que el Torrental és un tema molt cremat perquè ens pot afectar molt a tots.

Segon punt que crec interessant comentar. En la política, com en la vida mateix, penso que és molt important tenir una actitud flexible i oberta. Em refereixo al fet de que tens tota la raó: l’últim “Parlem-ne” que hem publicat és el de Nadal. Ara bé, al llarg d’aquest semestre hem sortit entrevistats a Angle Obert, hem sortit a l’Espiga, hem començat a sortir al butlletí municipal i hem expressat opinions i comentaris en aquesta pàgina web. Moltes de les opinions aquí expressades es quedaran exposades i podran servir per a justificar el què hem dit i el què hem fet. Cap altre grup municipal es trobarà amb una cosa així ja que els altres dos grups no tenen pàgina web en la qual els puguin demanar explicacions i fer preguntes. Lògicament que la política informativa sempre és millorable i que sempre es pot treballar per la transparència, però a mi em sembla que això està una mica lluny de dir que “la democràcia i la transparència ens importen poc”, al mateix temps que denota una actitud poc flexible per part teva.

En relació als pressupostos 2010 dels quals dius que varem eludir qualsevol aportació, m’agradaria recordar que es varen esmenar en part gràcies a les nostres al·legacions i es varen comptabilitzar correctament algunes partides després de les nostres aportacions. Si varem acabar votant en contra és perquè hi havia més errors a corregir que requerien de més treball per part de l’equip de govern i dels altres grups municipals, fins al punt de què algunes de les sumes no donaven el resultat que havien de donar. Com podem quadrar l’actiu i el passiu si hi ha errors d’aquest tipus? O sigui que en cap cas varem eludir ni aportacions ni responsabilitats.

Per anar acabant també penso que és important destacar que la manera pròpia de veure les coses del nostre grup municipal ens ha portat algunes vegades a proximitat d’un o altre grup municipal, i altres vegades a més distanciament. És normal que sigui així. Si tots els grups municipals tinguéssim el mateix punt de vista sobre totes les coses llavors la democràcia no serviria per res.

Rep una salutació ben cordial,

Marc Verdaguer Montanyà
Portaveu CiU Calldetenes


PS: Ah, per cert, seguim esperant encara que l’ajuntament de Calldetenes ens respongui alguna cosa sobre el què ens ha costat a nosaltres (el poble de Calldetenes) els advocats per la Font d’en Titus durant tots aquests anys de confrontament amb Sant Julià. L’ajuntament de Sant Julià no va tenir problemes en dir-nos que ells portaven gastats 60.000 € aproximadament en tots aquests anys. Nosaltres, des del mes d’abril que ho varem demanar per escrit a l’ajuntament de Calldetenes, seguim esperant que ens ho diguin.
  268:265
JPP 04-07-2010 - 17:05:55
Re: torrental
Celebro que desprès de tant temps la meva aportació al vostre fòrum serveixi perquè ens expliquis una mica més el que penses sobre la política municipal. No se si fas la teva aportació com a portaveu de CiU o a títol individual, es una frontera que sempre s' em fa difícil de diferenciar, però sigui com sigui deixem ampliar la meva aportació responent el teu escrit.

Pel que fa al que dic del Torrental, crec que intentes donar la volta a les meves paraules. Els meu comentari era una resposta al escrit en Pep, un escrit força sorprenent per cert, que repescava tot un seguit de greuges que ús havien fet els regidors de PeM. Quan dic que es un tema "cremat" es d' aquest punt de vista. Per suposat que es un tema que fins que no estigui molt acabat, i ara les coses van molt poc a poc, donarà que parlar i serà font de conflicte des d' un punt de vista econòmic, i que segur que tindrà conseqüències negatives i/o positives pel municipi . El que ja no canviarà, es que es tracta d' un projecte que va comptar amb el suport de CiU fins poc abans de les eleccions del 2007, i que té el vist i plau de l' administració.

Si em permets et diré que sovint recordo aquella frase que diu "diguem de que presumeixes i et diré que et falta". Això ve a compte de que novament fas gala de la vostre capacitat informativa i de transperencia, tot i que reconeixes que pot millorar. Remarques que ús han entrevistat a l' Espiga, igual que han fet amb els altres grups municipals, has sortit al Angle Obert igual que ha sortit en Marius o no fa gaire l' alcalde, o que has sortit al butlletí municipal, igual que els altres dos grups. Si tenim en compte que les iniciatives de l' Espiga o del Angle Obert cal suposar que son del mitjans en qüestió, i analitzant l' informació que doneu a iniciativa vostre a la web o l'excessiva "flexibilitat" en la publicació del vostre butlletí, la frase que jo vaig dir de "Vistos els fets em sembla que la transparència i la democràcia a Calldetenes, ús importa si fa o no fa el mateix als dos grups.", no es descabellada ni esc desqualificativa, Reconec que els de CiU feu algunes aportacions més, encara que sigui de manera reactiva com es el cas.

Del pressupost del 2010, el que jo dic es que ús vareu negar en ple a negociar el que presentàveu vosaltres. Ús va proposar o no ús va proposar l' alcalde negociar el vostre pressupost, amb l' argument que en moltes partides encara permetíeu més despesa que la del pressupost de l' equip de govern ?. Si es cert només puc pensar que ja teníeu previst votar en contra fes el que fes l' equip de govern, en una actitud que a mi en genera la desconfiança de la que parlava.

En quan a aproximar-se o allunyar-se dels grups municipals, entenc que això es la política i tampoc penso que sigueu diferents dels altres grups. En el que si sou una mica diferents, al menys amb els regidors de PeM, es en la vostre capacitat de discrepar entre vosaltres, i en alguna ocasió emetre opinions diferents els dos regidors. No se si serà perquè un es mira més les coses en clau de "bé pel poble" i l' altre en clau de "bé per CiU".

Com pots imaginar desconec quina es la raó de que l' ajuntament no ús doni l' informació que demaneu, sobre la despesa en advocats pel conflicte de la Font d' en Titus. Dir-te que si ho dius en resposta al comentari que vaig fer pel tema dels contenidors de vidre, i la utilitat de "La porta oberta al ciutadà", em sembla que novament treus les coses de context i barreges el que jo penso i dic, amb el conflicte permanent que ús porteu amb l' equip de govern. No passen totes les factures que paga l' ajuntament pel ple ?, no podeu accedir a totes les factures i a la documentació municipal ?. Dons si no ús o donen podeu aprofitar els avantatges del vostre càrrec, cosa que crec que no podem fer la resta de veïns.

Rep una cordial salutació.
  269:268
Grup Municipal de Convergència de Calldetenes