Frum
Fils
Pep 29-06-2010 - 01:45:34
torrental

Bona nit,


abans de les eleccions ja vaig manifestar la meva preocupació sobre el paper que podria fer l´equip de Poble en Marxa, tant es aixis que fins i tot hem van estirar les orelles, en el sentit que eren els nostres amics, podiem veure el forum d´Osona.com, on molts escrits deien que els dos grups tenien els mateixos interesos, jo discrepava totalment, aquest equip es una prolongació d´en Jaume Mas,


en l´actual legislatura, acumulen moltes faltes d asistencia en Plens (molts ordinaris que son els que tenen data pleestablerta) crec que fan el joc que interesa al equip de govern l´exemple el tenim en el ple d´avui,


tal com molts de vosatres sabeu, vaig dimitir de la Plataforma el Torrental precisament per desavinences amb els regidors de PeM., incapaços de posarnos d´acord sobre un ple monografic sobre l´urbanització del  torrental, acusarnos de que hi havia regidors que voliem treure un rendiment politic sobre aquest conflicte, acusacions de insolidaritat cap a la meva persona per haver acceptat una regidoria, acusacions de no voler parar la urbanització... en fi un llarg etc. d´acusacions encubertes que han lograt l´objectiu, una plataforma en "pausa" el millor per l´equip de govern,


ciu no pot presentar un ple mnografic sobre el torrental, per que li falta un vot, pero, PeM. si que pot per que te els tres que son suficients segons la llei, per que no presenta la seva proposta?


doncs senzillament per que prefereix un govern trampos d´ERC, i per que la transparencia i la democracia de Calldetenes s´els en fot tres "pepinos"


junts podiem haver parat aquesta desfeta mediambiental, junts podriem parar la desfeta economica (fallida) del nostre ajuntament, aquesta es la meva responsabilitat, la dels altres regidors la desconec (sembla ser que diuen que qui a creat aquest desgavell que sigui l´encarraget de resoldrel, passant olimpicament de la responabilitat per la qual van ser escollits...)


salut


pep brachs

  262:0
JPP 30-06-2010 - 20:13:31
Re: torrental

Hola Pep,


Saps de la meva predisposició a apuntar-me a tots els debats que afecten a Calldetenes, i tot i que no entenc gaire el perquè del teu escrit, segurament perquè degut a les vacances no he assistit al darrer ple, segur que no et sabrà greu que hi posi cullerada, i que potser en la teva resposta m' en explicaràs el motiu.


1.- Estic de' acord en que els regidors de PeM han faltat en moltes ocasions als plens, i que en la meva opinió, en general les seves aportacions en temes cabdals com els pressupostos o les pujades d' impostos no han estat especialment lluïdes. De totes maneres no crec que "siguin una prolongació d' en Jaume Mas", sinó que en temes important més aviat han anat a remolc del  grup de CiU, aprofitant el potencial de recursos (assessors etc.)  que teniu. Penso que el molt assessorament del partit, que el vostre grup ha tingut en temes importants , que heu lluït en alguns plens on es parlava de pressupostos, dels canvis de secretari etc, i que per suposat aplaudeixo, els han posat en evidencia.


2.- No entenc  a que treu cap en aquest moment la teva petició d' un ple monogràfic d' un tema tant"cremat" com el  del Torrental, un cop dictada la sentencia que en certifica la legalitat. Si no recordo malament, CiU va votar a favor del projecte, i la vostre oposició es limitava a una part del mateix, i crec que es tracta d' un tema ja força debatut. Per altre banda, teniu eines més que suficients i a més a més en presumiu, per explicar i exposar tot el que penseu sobre aquest tema i altres. Teniu un butlletí que suposo que sortirà aviat ja que fa mesos que no es publica (va ser per Nadal oi?), teniu una web on podrieu publicar més coses que les convocatòries dels plens, i ara teniu un espai  en el butlletí municipal,sense cap dubte massa reduït. Creus que un ple tindria on seriem els de sempre seria més positiu ?. Es cert que els de PeM encara fan menys per informar als veïns,però ni els uns ni els altres podeu presumir d` una bona política informativa, ni aneu sobrats de "transparencia". Vistos els fets em sembla que la transparència i la democràcia a Calldetenes, ús importa si fa o no fa el mateix als dos grups.


3.-En quan a aturar la fallida econòmica del ajuntament, permetem que desconfií del vostre grup. La raó principal que tinc, es que quan en el debat dels pressupostos del 2010 l' alcalde ús va proposar negociar en base el pressupost que CiU va presentar, ràpidament ús vareu fer endarrere, eludint qualsevol aportació, no fos cas que en sortíssiu "esquitxats".


4.- De les teves referències del que podíem llegir  al Fòrum Osona, dir que  tal com era d' esperar, l' empresa va decidir esborrar tots els escrits i poc podem llegir, i per alguns dels insults que si deien, francament que m' en alegro. Em temo que per les municipals tornarem a tenir-ne una altre tongada.


5.- Finalment afegir que no se si CiU, però al menys tu em sembla que ja has entrat en campanya electoral, no se si autonòmica o municipal, ja que desprès de mesos de silencis i de molta proximitat amb els regidors de PeM al menys en els plens, ara busques l' enfrontament.Salut i en seguirem parlant


 


 

  265:262
Marc Verdaguer 04-07-2010 - 13:18:41
Re: torrental
Benvolgut JPP,

Grcies per fer-nos arribar el teu punt de vista sobre alguns aspectes de la vida poltica de Calldetenes i del dia a dia del nostre ajuntament. No em puc estar dexpressar la meva opini sobre alguns dels teus comentaris i contribuir daquesta manera a fer un debat ms ric i fer que la informaci circuli en ares duna millor democrcia i una transparncia ms gran.

En relaci a les obres de la urbanitzaci del Torrental no estic gens dacord en la teva afirmaci de tema tan cremat sobretot si tenim en compte que podrien arribar a costar al poble de Calldetenes la xifra de 837.415,99 , sense contar-hi possibles interessos de demora que podria reclamar Servi Cant pel retard en els pagaments. No s una xifra inventada pel nostre grup municipal sin que s la xifra que consta en el tancament de comptes del 2009 de lajuntament de Calldetenes. La justificaci s que si els propietaris no paguen aquesta quantitat en forma de quotes urbanstiques, llavors s lajuntament que ha dassumir aquest endeutament. O sigui que la gesti i urbanitzaci de El Torrental pot afectar de manera molt important lestructura financera de lajuntament que ja de per s est molt deteriorada. Com a dada fefaent daquest fet s que el romanent de tresoreria ha passat de -1.912.196,05 a lany 2008 a -2.073.965,25 a lany 2009, encara que aix segurament no sortir explicat en el butllet municipal. s per aquest motiu que en cap cas es pot dir que el Torrental s un tema molt cremat perqu ens pot afectar molt a tots.

Segon punt que crec interessant comentar. En la poltica, com en la vida mateix, penso que s molt important tenir una actitud flexible i oberta. Em refereixo al fet de que tens tota la ra: lltim Parlem-ne que hem publicat s el de Nadal. Ara b, al llarg daquest semestre hem sortit entrevistats a Angle Obert, hem sortit a lEspiga, hem comenat a sortir al butllet municipal i hem expressat opinions i comentaris en aquesta pgina web. Moltes de les opinions aqu expressades es quedaran exposades i podran servir per a justificar el qu hem dit i el qu hem fet. Cap altre grup municipal es trobar amb una cosa aix ja que els altres dos grups no tenen pgina web en la qual els puguin demanar explicacions i fer preguntes. Lgicament que la poltica informativa sempre s millorable i que sempre es pot treballar per la transparncia, per a mi em sembla que aix est una mica lluny de dir que la democrcia i la transparncia ens importen poc, al mateix temps que denota una actitud poc flexible per part teva.

En relaci als pressupostos 2010 dels quals dius que varem eludir qualsevol aportaci, magradaria recordar que es varen esmenar en part grcies a les nostres allegacions i es varen comptabilitzar correctament algunes partides desprs de les nostres aportacions. Si varem acabar votant en contra s perqu hi havia ms errors a corregir que requerien de ms treball per part de lequip de govern i dels altres grups municipals, fins al punt de qu algunes de les sumes no donaven el resultat que havien de donar. Com podem quadrar lactiu i el passiu si hi ha errors daquest tipus? O sigui que en cap cas varem eludir ni aportacions ni responsabilitats.

Per anar acabant tamb penso que s important destacar que la manera prpia de veure les coses del nostre grup municipal ens ha portat algunes vegades a proximitat dun o altre grup municipal, i altres vegades a ms distanciament. s normal que sigui aix. Si tots els grups municipals tingussim el mateix punt de vista sobre totes les coses llavors la democrcia no serviria per res.

Rep una salutaci ben cordial,

Marc Verdaguer Montany
Portaveu CiU Calldetenes


PS: Ah, per cert, seguim esperant encara que lajuntament de Calldetenes ens respongui alguna cosa sobre el qu ens ha costat a nosaltres (el poble de Calldetenes) els advocats per la Font den Titus durant tots aquests anys de confrontament amb Sant Juli. Lajuntament de Sant Juli no va tenir problemes en dir-nos que ells portaven gastats 60.000 aproximadament en tots aquests anys. Nosaltres, des del mes dabril que ho varem demanar per escrit a lajuntament de Calldetenes, seguim esperant que ens ho diguin.
  268:265
JPP 04-07-2010 - 17:05:55
Re: torrental
Celebro que desprs de tant temps la meva aportaci al vostre frum serveixi perqu ens expliquis una mica ms el que penses sobre la poltica municipal. No se si fas la teva aportaci com a portaveu de CiU o a ttol individual, es una frontera que sempre s' em fa difcil de diferenciar, per sigui com sigui deixem ampliar la meva aportaci responent el teu escrit.

Pel que fa al que dic del Torrental, crec que intentes donar la volta a les meves paraules. Els meu comentari era una resposta al escrit en Pep, un escrit fora sorprenent per cert, que repescava tot un seguit de greuges que s havien fet els regidors de PeM. Quan dic que es un tema "cremat" es d' aquest punt de vista. Per suposat que es un tema que fins que no estigui molt acabat, i ara les coses van molt poc a poc, donar que parlar i ser font de conflicte des d' un punt de vista econmic, i que segur que tindr conseqncies negatives i/o positives pel municipi . El que ja no canviar, es que es tracta d' un projecte que va comptar amb el suport de CiU fins poc abans de les eleccions del 2007, i que t el vist i plau de l' administraci.

Si em permets et dir que sovint recordo aquella frase que diu "diguem de que presumeixes i et dir que et falta". Aix ve a compte de que novament fas gala de la vostre capacitat informativa i de transperencia, tot i que reconeixes que pot millorar. Remarques que s han entrevistat a l' Espiga, igual que han fet amb els altres grups municipals, has sortit al Angle Obert igual que ha sortit en Marius o no fa gaire l' alcalde, o que has sortit al butllet municipal, igual que els altres dos grups. Si tenim en compte que les iniciatives de l' Espiga o del Angle Obert cal suposar que son del mitjans en qesti, i analitzant l' informaci que doneu a iniciativa vostre a la web o l'excessiva "flexibilitat" en la publicaci del vostre butllet, la frase que jo vaig dir de "Vistos els fets em sembla que la transparncia i la democrcia a Calldetenes, s importa si fa o no fa el mateix als dos grups.", no es descabellada ni esc desqualificativa, Reconec que els de CiU feu algunes aportacions ms, encara que sigui de manera reactiva com es el cas.

Del pressupost del 2010, el que jo dic es que s vareu negar en ple a negociar el que presentveu vosaltres. s va proposar o no s va proposar l' alcalde negociar el vostre pressupost, amb l' argument que en moltes partides encara permeteu ms despesa que la del pressupost de l' equip de govern ?. Si es cert noms puc pensar que ja teneu previst votar en contra fes el que fes l' equip de govern, en una actitud que a mi en genera la desconfiana de la que parlava.

En quan a aproximar-se o allunyar-se dels grups municipals, entenc que aix es la poltica i tampoc penso que sigueu diferents dels altres grups. En el que si sou una mica diferents, al menys amb els regidors de PeM, es en la vostre capacitat de discrepar entre vosaltres, i en alguna ocasi emetre opinions diferents els dos regidors. No se si ser perqu un es mira ms les coses en clau de "b pel poble" i l' altre en clau de "b per CiU".

Com pots imaginar desconec quina es la ra de que l' ajuntament no s doni l' informaci que demaneu, sobre la despesa en advocats pel conflicte de la Font d' en Titus. Dir-te que si ho dius en resposta al comentari que vaig fer pel tema dels contenidors de vidre, i la utilitat de "La porta oberta al ciutad", em sembla que novament treus les coses de context i barreges el que jo penso i dic, amb el conflicte permanent que s porteu amb l' equip de govern. No passen totes les factures que paga l' ajuntament pel ple ?, no podeu accedir a totes les factures i a la documentaci municipal ?. Dons si no s o donen podeu aprofitar els avantatges del vostre crrec, cosa que crec que no podem fer la resta de vens.

Rep una cordial salutaci.
  269:268
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes