Frum
Fils
Marc Verdaguer 01-05-2010 - 13:36:30
Impressions sobre La Font den Titus Captol 2
El 9 Nou del passat divendres 30 dabril anunciava que Sant Juli ha acceptat que Governaci faci de mediaci en el conflicte amb Calldetenes per la Font den Titus. No cal dir que ens alegrem molt daquesta notcia i pensem que s molt positiu per a Calldetenes i lgicament per a Sant Juli. Si ens proposem entre tots resoldre el contencis per la via pacfica ens estalviarem uns diners en costos dadvocats i contenciosos que seran molt ben rebuts i es podran utilitzar en benefici directe de cada poble. Lajuntament de Sant Juli sha gastat en advocats per la Font den Titus la xifra de 60.000 aproximadament. Lajuntament de Calldetenes no ho sabem. Seguim esperant que ens ho diguin. Possiblement seran bastants ms diners perqu ha estat la part ms activa interposant contenciosos i recursos. Sn uns diners gastats en advocats que podrien haver estat gastats en altres coses ms profitoses per cada poble si no hagussim arribat a aquest extrem.

Lgicament no shan de llenar les campanes al vol, encara queda molt a fer, i tampoc cal penjar la medalla a ning, per el fet que Governaci faci de mediador entre els dos pobles sha de considerar un fet positiu per a Calldetenes i Sant Juli.

Des del grup municipal de CiU i Independents de Calldetenes, ens alegrem, en primer lloc, daquesta notcia perqu s positiva pel poble i, en segon lloc, tamb ens alegrem del paper que hi hem jugat com a grup municipal. s important recordar com hem arribat fins aquest punt amb una breu cronologia dalguns dels fets que ho varen originar:

Tot va comenar en el Ple Extraordinari del 29 de Gener en el que els dos regidors de CiU ens varem abstenir en el punt dinterposar un nou recurs contencis administratiu per aquest afer de la Font den Titus. LAlcalde va explicar en el ple que les negociacions amb Sant Juli havien quedat parades. Nosaltres varem justificar labstenci en el sentit que ja portvem massa anys amb un contencis darrera un altre i que aix no havia servit per arreglar res. Grcies a abstenir-nos en aquest punt es va acordar que es faria una reuni amb el Sr. Carles Bassaganya, director del Departament dAdministraci Local per tal que ens expliqus el seu punt de vista.

Pocs dies abans de la reuni amb el Sr. Bassaganya, varem estar reunits a lAjuntament de Sant Juli tots els grups municipals dels dos pobles. A la segent reuni amb el Sr. Bassaganya, quan ens va explicar que havia tirat la tovallola perqu la negociaci els reportava una despesa massa important de recursos i energia nosaltres varem opinar que encara hi havia possibilitats, que en la reuni prvia amb Sant Juli ning shavia mostrat tancat en banda. Va ser desprs daix que el Sr. Bassaganya es va mostrar obert a tornar prendre part en la mediaci si lAjuntament de Sant Juli ho demanava. Segons sembla estvem encertats.

Malgrat haver rebut un correu electrnic per part dun membre af al grup dERC de Calldetenes en el que sem deia que havem tingut una posici molt partidista en les negociacions de La Font den Titus, malgrat no sortir ni tan sols mencionats en la notcia de El 9 Nou, estic satisfet en primer lloc per la notcia de la mediaci perqu s una cosa bona per Calldetenes i, en segon lloc, perqu nosaltres com a grup municipal hi hem ajudat. Ja comena a ser hora que es reconegui algun mrit al grup municipal de CiU Calldetenes. Aquest fet s tamb un altre smptoma que CiU Calldetenes torna a contribuir a moure lesfera poltica municipal, pas previ i molt important abans de governar. Estem preparats.
  252:0
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes