Fòrum
Fils
Marc Verdaguer 01-05-2010 - 13:36:30
Impressions sobre La Font d’en Titus – Capítol 2 –
El 9 Nou del passat divendres 30 d’abril anunciava que Sant Julià ha acceptat que Governació faci de mediació en el conflicte amb Calldetenes per la Font d’en Titus. No cal dir que ens alegrem molt d’aquesta notícia i pensem que és molt positiu per a Calldetenes i lògicament per a Sant Julià. Si ens proposem entre tots resoldre el contenciós per la via pacífica ens estalviarem uns diners en costos d’advocats i contenciosos que seran molt ben rebuts i es podran utilitzar en benefici directe de cada poble. L’ajuntament de Sant Julià s’ha gastat en advocats per la Font d’en Titus la xifra de 60.000 € aproximadament. L’ajuntament de Calldetenes no ho sabem. Seguim esperant que ens ho diguin. Possiblement seran bastants més diners perquè ha estat la part més activa interposant contenciosos i recursos. Són uns diners gastats en advocats que podrien haver estat gastats en altres coses més profitoses per cada poble si no haguéssim arribat a aquest extrem.

Lògicament no s’han de llençar les campanes al vol, encara queda molt a fer, i tampoc cal penjar la medalla a ningú, però el fet que Governació faci de mediador entre els dos pobles s’ha de considerar un fet positiu per a Calldetenes i Sant Julià.

Des del grup municipal de CiU i Independents de Calldetenes, ens alegrem, en primer lloc, d’aquesta notícia perquè és positiva pel poble i, en segon lloc, també ens alegrem del paper que hi hem jugat com a grup municipal. És important recordar com hem arribat fins aquest punt amb una breu cronologia d’alguns dels fets que ho varen originar:

Tot va començar en el Ple Extraordinari del 29 de Gener en el que els dos regidors de CiU ens varem abstenir en el punt d’interposar un nou recurs contenciós administratiu per aquest afer de la Font d’en Titus. L’Alcalde va explicar en el ple que les negociacions amb Sant Julià havien quedat parades. Nosaltres varem justificar l’abstenció en el sentit que ja portàvem massa anys amb un contenciós darrera un altre i que això no havia servit per arreglar res. Gràcies a abstenir-nos en aquest punt es va acordar que es faria una reunió amb el Sr. Carles Bassaganya, director del Departament d’Administració Local per tal que ens expliqués el seu punt de vista.

Pocs dies abans de la reunió amb el Sr. Bassaganya, varem estar reunits a l’Ajuntament de Sant Julià tots els grups municipals dels dos pobles. A la següent reunió amb el Sr. Bassaganya, quan ens va explicar que havia tirat la tovallola perquè la negociació els reportava una despesa massa important de “recursos i energia” nosaltres varem opinar que encara hi havia possibilitats, que en la reunió prèvia amb Sant Julià ningú s’havia mostrat tancat en banda. Va ser després d’això que el Sr. Bassaganya es va mostrar obert a tornar prendre part en la mediació si l’Ajuntament de Sant Julià ho demanava. Segons sembla estàvem encertats.

Malgrat haver rebut un correu electrònic per part d’un membre afí al grup d’ERC de Calldetenes en el que se’m deia que havíem tingut una posició molt partidista en les negociacions de La Font d’en Titus, malgrat no sortir ni tan sols mencionats en la notícia de El 9 Nou, estic satisfet en primer lloc per la notícia de la mediació perquè és una cosa bona per Calldetenes i, en segon lloc, perquè nosaltres com a grup municipal hi hem ajudat. Ja comença a ser hora que es reconegui algun mèrit al grup municipal de CiU Calldetenes. Aquest fet és també un altre símptoma que CiU Calldetenes torna a contribuir a moure l’esfera política municipal, pas previ i molt important abans de governar. Estem preparats.
  252:0
Grup Municipal de Convergència de Calldetenes