Frum
Fils
Marc Verdaguer 11-04-2010 - 11:26:59
Algunes impressions ms sobre La Font d'en Titus
Fa pocs dies varem tenir algunes reunions sobre el contencis de La Font den Titus entre els ajuntaments de Calldetenes i Sant Juli. Varem estar a lAjuntament de Sant Juli amb representants de totes les forces poltiques dels dos ajuntaments. Finalment la darrera reuni la varem tenir el divendres 05 de mar amb la visita de diferents membres de la Direcci General dAdministraci Local (a partir dara DGAL), entre ells el Director, Sr. Bassaganya, i el Sots-Director, el Sr. Martnez, entre daltres. En aquesta reuni sens va fer saber que, per part de la DGAL, shavia acabat la seva actuaci de mediaci i que donaven aquest tema per tancat. Amb paraules del mateix Bassaganya, desprs de 12 reunions ja shavien gastat massa recursos i energies i que no havien servit per acostar les posicions. Aquesta informaci del Director de la DGAL no coincideix massa amb la darrera sentncia del Tribunal Superior de Justcia de Catalunya (TSJC) en la qual sacusava al nostre ajuntament de conducte temerria, de fer un abs de la justcia interposant contnuament nous contenciosos i de no presentar-se ni fer res per ajudar que el conflicte es resolgus pacficament. Es pot veure la sentncia en el segent enlla: http://www.calldetenes.info/info/sentencia.pdf

El conflicte de La Font den Titus s tan enrevessat, i hi ha tants contenciosos oberts, que fins i tot els mateixos alcaldes no saben en quin lloc es troben de la justcia alguns daquests contenciosos. Aquest fet, que vaig poder constatar en una de les reunions, vol dir que ara mateix els que coneixen ms b com est tot plegat sn els advocats duna i altra banda.

En alguns moments daquests anys hi ha hagut alguns acords, prova daquest fet s que el mateix alcalde de Sant Juli va firmar uns anys endarrere un document per tal que el de Calldetenes pogus vendre una parcella. A banda per de fets puntuals, com aquest, el principi dacord que hauria de portar a solucionar definitivament el contencis sembla que noms sigui accessible per mitj duna sentncia dalgun Tribunal Superior que es pronunci. Des del meu punt de vista, que naturalment no s el punt de vista de tot el grup de CiU Calldetenes, no shan de buscar culpables daquesta situaci a un o altre ajuntament, ja que segur que els dos tenen part de culpa, sin que shan de buscar noves alternatives. Si desprs de tants anys els dos alcaldes no shan posat dacord potser s moment de que es busqui arribar a una soluci de consens entre tots, amb totes les forces poltiques dels dos ajuntaments. Desprs de tants anys es podria entendre que molts dels implicats des del comenament prefereixin esperar una sentncia dun jutge que digui quina s la quantitat a pagar per part de Sant Juli i sota quins conceptes. Si aix passs cap dels partits que estem a loposici, tant a Calldetenes com a Sant Juli en podrem treure un benefici poltic ja que la xifra hauria vingut donada per un rbitre extern amb prou poder per fer-ho. Aix de ben segur que pot ser interessant pels actuals equips de govern. De totes maneres amb la nostra proposta dinvolucrar-hi tots els partits poltics dels dos pobles tamb saconseguiria el mateix fet: cap partit poltic en podria treure un rendiment electoral ja que la soluci hauria de ser de consens entre tots els grups municipals.

No ens enganyem, si abaixem els braos i deixem de lluitar com ha fet la DGAL- els que hi surten perdent no sn els Ajuntaments dun i altre poble, sin que sn els ciutadans dels dos pobles. Dacord al qu sens va fer saber a la primera reuni a Sant Juli, durant tots aquests anys, lAjuntament de Sant Juli sha gastat aproximadament uns 60.000 en advocats i aix que ells noms han interposat un contencis dels molts que hi hagut. La part atacant ha estat lAjuntament de Calldetenes que s la que ha interposat la majoria dels contenciosos. Jo no sc ning per a jutjar si encertadament o desencertadament, per el qu est clar s que les nostres despeses en advocats per tots aquests contenciosos daquest litigi sn possiblement molt ms elevades que els 60.000 que fins ara sha gastat Sant Juli. Hem demanat aquesta xifra a lAjuntament de Calldetenes. Estem en el nostre dret de saber-ho com a actuals regidors de lAjuntament. Si fem cas al qu ha passat amb una de les nostres anteriors sollicituds demanar lestat dexecuci del pressupost- difcilment sens donar a conixer aquesta informaci.

Mentre els dos ajuntaments no negocin i vulguin esperar una sentncia externa, que encara pot tardar molt a arribar, els habitants dels dos pobles anem contribuint a la despesa en els advocats que defensen la causa de cada poble. Us imagineu per un moment les coses que ens convenen millorar a nivell de poble i que podrem fer amb els diners que ens hem gastat en advocats? Millorar totes aquestes bombetes de lenllumenat del poble que a la nit sencenen i sapaguen, repintar els passos de vianants que estan molt esborrats, invertir en leducaci dels ms petits, millorar els serveis socials, etc. Moltes daquestes coses no les podrem fer perqu ens gastem els diners en advocats perqu no estem disposats a negociar. Si conv, per arribar a un acord, nosaltres anirem a moltes ms de 12 reunions sense por a gastar massa recursos i energies. Perqu mentre no hi hagi acord els recursos que es gasten sn els de la gent del poble que de ben segur sn els que voldrien arribar a una soluci el ms rpid possible.

El que demanaria a la gent que sent el seu poble, tant de Calldetenes com de Sant Juli, s que cada vegada que es trobin amb un crrec pblic del seu ajuntament els demanin Jo vull negociar, i tu ja negocies?
Nosaltres volem negociar.
  251:0
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes