Frum
Fils
Marc Verdaguer 29-03-2009 - 22:37:02
Estat dels recursos de reposici i concurs pblic d'un nou secretari inter

El fet de qu rebem via correu electrnic les aportacions i posts del frum "unxicdetot" fa que puguem ser participatius i ampliar informacions i aclarir alguns dels punts que shi plantegen. Estaria molt b si els altres grups municipals hi aportessin algun comentari i intercanvi didees del qu hi comentem, sempre des del respecte per sense fugir dels punts que ens separen. Sobretot si reben, com rebem nosaltres, la publicaci daquests fils.

Des del grup municipal de CiU i Independents de Calldetenes, del qual en sc a dia davui el seu portaveu, hem presentat dos recursos de reposici en el que va de legislatura, a banda daltres propostes i mocions per a debatre en els plens. Les mocions i propostes sn importants per a fomentar el dileg i introduir o plantejar millores a lactuaci de lequip de govern, encara que no tenen la importncia dun recurs de reposici.

El primer recurs de reposici que varem presentar va ser per a qestionar el vot de qualitat del tinent dalcalde. s innegable que lalcalde t la possibilitat de poder desfer els empats de les votacions de ple utilitzant el seu vot de qualitat. Ara b, el que no s tan evident s que aquesta delegaci del vot de qualitat es pugui transmetre al tinent dalcalde com qui es canvia de jersei. Aquest recurs de reposici no sens ha contestat oficialment i ja fa fora mesos que el varem presentar. s veritat que varem rebre (entregada en m per la secretria que ja no hi s) una fotocpia dun informe de la diputaci sobre aquest tema. Ara b, la resposta escrita al nostre cas concret de Calldetenes no lhem rebut mai. Un recurs de reposici sha de respondre per escrit, a no ser que ladministraci cregui que el silenci administratiu s un mitj vlid que sha de potenciar. Almenys des del nostre grup creiem que les coses no han danar daquesta manera.

El segon recurs de reposici que varem presentar, el passat mes de febrer, va ser pel nomenament del secretari. Nosaltres creiem que el nomenament que es va fer va ser del tot illegal, no pel fet que no shavia publicat al DOGC, sin pel fet que un alcalde no t potestat per anomenar funcionaris com un secretari-interventor. Aquests nomenaments els ha de fer una administraci externa com s el Departament dAdministraci Local. El que s pot fer un alcalde per anomenar secretari s fer concurs pblic amb unes bases i escollir entre tota la gent que shi presenta. Amb lantecedent del primer recurs presentat, pensem que aquest tampoc sens contestar oficialment. Ara b, extraoficialment ja sens ha respost i sens ha donat la ra. En El 9 Nou del dilluns passat shi podia veure a les primeres pgines un anunci dun concurs pblic per una plaa de secretari-interventor a lAjuntament de Calldetenes. Aix s el qu nosaltres varem demanar en el recurs de reposici. Ara les coses es comencen a fer b, i aix ha estat grcies al recurs de reposici que varem presentar. O sigui que sent estrictes, el ple del 16 de febrer hauria de quedar invalidat i declarat nul de ple dret perqu el secretari estava anomenat incorrectament i per aix ara es fa un concurs pblic.

Finalment, ja per acabar i per no fer-me pesat, voldria explicar-vos que el dilluns 30 no hi haur el ple ordinari que hi havia previst. Aix s degut a qu no hi ha secretari: sha desperar que sacabi el concurs pblic i shagi assignat novament un nou secretari inter. Dacord a conversa amb lalcalde i representants de PEM i un servidor s possible que el nou ple ordinari es pugui celebrar el dimarts 14 dabril.

Salutacions cordials,

Portaveu CiU Calldetenes.
Marc Verdaguer i Montany
  216:0
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes