Frum
Fils
Alatrist 06-08-2008 - 17:24:34
Decisions preses al Torrental

En relació als darrers plens, no puc entendre i m'agradaria que m'ho expliquéssiu perquè el vostre grup municipal ha votat en contra de tirar endavant la urbanització del torrental (quan sempre hi havíeu votat a favor) fins al punt d'amenaçar en impugnar un acord de ple. Això no és actuar inconseqüentment amb les decisions de tots els plens anteriors? Per què ara sí , ara no? Creieu que és correcte anar corrent amb amenaces com si enlloc d'un ple d'ajuntament estiguéssiu al pati de l'escola?

  160:0
Marc Verdaguer 17-08-2008 - 21:42:42
Re: Decisions preses al Torrental
Benvolgut Alatrist,

En primer lloc grcies per a demanar-nos aclariments i preguntar-nos al respecte de les nostres decisions en el projecte durbanitzaci del Torrental. Et convidem al mateix temps a respondrens i demanar-nos una altra vegada si creus que les respostes que et donarem al teu missatge no sn prou coherents o et plantegen ms dubtes.

El projecte durbanitzaci del Torrental s de gran importncia pel desenvolupament i creixement del poble, i com a tal s molt important parlar-ne i que es conegui amb detall. El pla parcial del Torrental de carcter residencial t una superfcie de 13,48 hectrees, amb 98 habitatges unifamiliars, 93 plurifamiliars i 66 habitatges de protecci oficial. Dins el mateix pla parcial hi ha el SES (el nou institut), el pavell, una pista olmpica de BMX i una zona de parc al voltant del Torrent de Sant Marc. Tot aix dins del mateix pla parcial. s lgic que havent-hi tantes infraestructures en un mateix pla parcial en surtin desacords i opinions diverses. s evident que el projecte portar a Calldetenes importants beneficis: zona esportiva, institut, habitatges de protecci oficial, etc per tamb s important que es faci preservant el paratge que ja existeix.

Tal i com hem dit pblicament per Ple a lAjuntament de Calldetenes, el nostre grup municipal no est en contra amb la totalitat daquest projecte durbanitzaci, sin que ho est noms en uns punts clarament definits. Els terrenys de la urbanitzaci estaven qualificats com a urbanitzables i entraven en el creixement previst del poble danys endarrere. No hi ha res a dir si els propietaris es posen dacord en urbanitzar uns terrenys que fa anys sels va dir que eren urbanitzables. Si b creiem que s massa ambicis en extensi (13,48 hectrees), tamb pensem que si es va qualificar temps endarrere com a urbanitzable ara sha de respectar. Aix s, vetllant perqu sigui el ms sostenible possible, i el ms dacord amb el medi natural que ens envolta.

A mesura que un projecte durbanitzaci evoluciona i va passant per les diferents fases abans de la seva execuci sen van coneixent ms detalls i informaci. s per aquest motiu que en conixer en ms profunditat alguns dels detalls de la urbanitzaci hem canviat el sentit del nostre vot. Aquest canvi es deu a dos punts que estan ntimament relacionats, que sn la cobertura del torrent de Sant Marc i lamplada de lAvinguda Francesc Maci.

1.- Cobertura del torrent de Sant Marc: Ja en el nostre programa electoral varem apostar per la convivncia. Si recordes varem dir que El Torrental podia coexistir amb el pavell, que ambdues coses eren possibles. O sigui que no ens contradiem sin que actuem dacord amb el nostre programa electoral. Hi ha espai per tot, sha de mantenir i preservar lespai natural del Torrental i no cobrir ms tros del Torrent de Sant Marc. No estem demanat impossibles, fsicament hi ha lloc per tot.

2.-Amplada de lAvinguda Francesc Maci: El tros que actualment resta per cobrir del torrent de Sant Marc sn els que corresponen a la futura Avinguda Francesc Maci. Aquesta Avinguda transcorrer per sota de lactual traat de la lnia dAlta Tensi. Ara b, tal i com est ara projectada aquesta avinguda t una amplada de 30 metres, ms ampla que lAvinguda Pau Casals (que s carretera nacional). El motiu daix s que shan tingut en compte els plnols projectats anys endarrere quan encara no se sabia que la lnia dalta tensi aniria fora. Aix doncs els arquitectes del passat, pensant que lavinguda hauria danar sempre per sota la lnia i contant la distncia de seguretat de les vivendes respecte la lnia dalta tensi, varen donar-li una amplada de 30 metres. Si ara els arquitectes repetissin el projecte, amb la nova realitat del poble, sabent que la lnia dAlta Tensi aviat anir fora, no li donarien una amplada de 30 metres sin que la farien molt ms estreta dacord als altres carrers del poble. Ens agrada viure a un poble, no a Barcelona. Amb paraules textuals del ple del 30 de juny, lAvinguda Diagonal s molt maca, per a Barcelona no a Calldetenes.

Finalment, en relaci a la impugnaci de lacord dadjudicaci de les obres de la urbanitzaci del Torrental expliquem el segent: ens movem en un marc democrtic on hi ha unes lleis i unes normatives que sn vlides per tothom, sigui quin sigui el partit poltic que governa. Dacord a aquestes lleis el vot de qualitat de lAlcalde dun Ajuntament permet desempatar en cas dun empat a vots en una votaci de Ple, tot correcte. Per tamb segons aquestes lleis el vot de qualitat de lalcalde s lnica cosa que lalcalde no pot delegar sin que va inherent a la seva persona. s un assumpte de forma, per que hem cregut important remarcar-lo per tal de que no es cre un precedent. Podrs consultar en breu el recurs de reposici que hem presentat a lajuntament en aquesta mateixa pgina web.

Per qualsevol altre aclariment al respecte no dubtis en preguntar-nos.
Rep una cordial salutaci,

Marc Verdaguer i Montany
Portaveu CiU Calldetenes
  168:160
Pep 18-10-2008 - 01:21:03
Re: Decisions preses al Torrental

bona nit sr. pere vinyeta,


com a regidor de ´ajuntament de calldetenes, em sento obligat a demanar-l´hi desculpes per el mensypreu del nostre alcalde, estic convençut que a calldetenes la majoria de la poblacio no pensa que l´actitud d´aplaudiment al final d´un ple estigui relacionada en fer el pallasso, potser el nostre amic Jaume Mas ha fet un master en aplaudiments, i per tant sap quan un aplaudiment es ironic, de pallasso, sentimental, etc., jo no , jo ser que es una escridasada, que era el que teniem que haver fet els presents al ple, quan l´alcalde el va titllar de pallasso , nomes pretenc explicar l´actitud dels assistens al ple, tant regidors de govern, com d´oposicio, com el public, quan els insult puguin de categoria que pensin qui ha obert la veda, el sr. alcalde...


sr. pere, vull felicitar-l´ho per la seva feina al capdavant de la plataforma el torrental, a casa dels pobres l´alegria dura poc, pero al final de la travesia d´aquest desert, tindrem el nostre objectiu, l´hi dono les gracies publicament per la seva feina i actitut al cap davant de la plataforma el torrental, gracies,

  197:168
Pere Vinyeta 20-10-2008 - 00:28:19
Re: Decisions preses al Torrental

Moltes grcies per les paraules de recolzament i per les disculpes que accepto de bon grat, especialment per venir d'un membre electe del nostre Consistori.

He de reconixer que l'incident al ple va ser molt desagradable i accepto que la meva fou una reacci de desacord poltic que no hauria d'haver desencadenat cap insult. No obstant i en honor a la veritat he de reconixer que l'alcalde i jo ens vrem demanar mtuament disculpes que ens varem acceptar i, per tant, aix ja s un tema tancat.

La meva reacci fou en qualitat de president de La Plataforma El Torrental i enllaava amb el Ple del proppassat 29 de setembre on es va aprovar una moci del Grup Poble en Marxa que obria les portes a la recuperaci del tram del Torrent de Sant Marc (Torrental) al seu pas per la zona esportiva. Al tractar-se d'un Ple Ordinari, l'Alcalde va donar la paraula al pblic i jo vaig felicitar-me per l'aprovaci d'aquesta moci; la resposta de l'Alcalde fou no et durar gaire l'alegria, frase, com a mnim, tant inapropiada com el meu aplaudiment del darrer ple.

I l'alcalde ha complert el seu estirabot noms tretze dies desprs, en un Ple Extraordinari on un regidor del govern a ttol individual ha presentat un Recurs de Reposici per deixar sense efecte aquella resoluci de l'anterior Ple. Aquest punt fou aprovat amb els vots a favor dels regidors d'Esquerra (6) i els vots en contra dels de PeM i CiU (5).

El segent punt de l'ordre del dia era una reducci del pressupost del projecte de construcci del equipament de Bicitrial i BMX damunt del Torrental. Precisament feia noms dos dies que, durant l'Informe de Conclusions del POUM, es va fer pals que la meitat de les enquestes prioritzaven el Torrental com a espai natural del municipi que s important preservar (sic) i quant al circuit BMX noms una persona d'entre les 62 enquestes ho varen considerar un nou equipament necessari pel futur de Calldetenes (sic).

Tot resumint, benvolgut regidor Brachs, durant el ple on possiblement l'alcalde i jo ens vrem extralimitar, s va retrocedir un acord de ple pel dessoterrament del Torrental que el 50% d'enquestats del POUM entenien que era important preservar i es reafirmava la construcci d'un circuit BMX que noms un dels enquestats considerava necessari. Crec que s fcil endevinar el poc respecte que el govern municipal tindr pels resultats del POUM. Per ells haur estat un trmit legal ineludible que ara ja poden guardar al calaix.

  198:197
Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes