Fòrum
Fils
Alatrist 06-08-2008 - 17:24:34
Decisions preses al Torrental

En relació als darrers plens, no puc entendre i m'agradaria que m'ho expliquéssiu perquè el vostre grup municipal ha votat en contra de tirar endavant la urbanització del torrental (quan sempre hi havíeu votat a favor) fins al punt d'amenaçar en impugnar un acord de ple. Això no és actuar inconseqüentment amb les decisions de tots els plens anteriors? Per què ara sí , ara no? Creieu que és correcte anar corrent amb amenaces com si enlloc d'un ple d'ajuntament estiguéssiu al pati de l'escola?

  160:0
Marc Verdaguer 17-08-2008 - 21:42:42
Re: Decisions preses al Torrental
Benvolgut Alatrist,

En primer lloc gràcies per a demanar-nos aclariments i preguntar-nos al respecte de les nostres decisions en el projecte d’urbanització del Torrental. Et convidem al mateix temps a respondre’ns i demanar-nos una altra vegada si creus que les respostes que et donarem al teu missatge no són prou coherents o et plantegen més dubtes.

El projecte d’urbanització del Torrental és de gran importància pel desenvolupament i creixement del poble, i com a tal és molt important parlar-ne i que es conegui amb detall. El pla parcial del Torrental de caràcter residencial té una superfície de 13,48 hectàrees, amb 98 habitatges unifamiliars, 93 plurifamiliars i 66 habitatges de protecció oficial. Dins el mateix pla parcial hi ha el SES (el nou institut), el pavelló, una pista olímpica de BMX i una zona de parc al voltant del Torrent de Sant Marc. Tot això dins del mateix pla parcial. És lògic que havent-hi tantes infraestructures en un mateix pla parcial en surtin desacords i opinions diverses. És evident que el projecte portarà a Calldetenes importants beneficis: zona esportiva, institut, habitatges de protecció oficial, etc però també és important que es faci preservant el paratge que ja existeix.

Tal i com hem dit públicament per Ple a l’Ajuntament de Calldetenes, el nostre grup municipal no està en contra amb la totalitat d’aquest projecte d’urbanització, sinó que ho està només en uns punts clarament definits. Els terrenys de la urbanització estaven qualificats com a urbanitzables i entraven en el creixement previst del poble d’anys endarrere. No hi ha res a dir si els propietaris es posen d’acord en urbanitzar uns terrenys que fa anys se’ls va dir que eren urbanitzables. Si bé creiem que és massa ambiciós en extensió (13,48 hectàrees), també pensem que si es va qualificar temps endarrere com a urbanitzable ara s’ha de respectar. Això sí, vetllant perquè sigui el més sostenible possible, i el més d’acord amb el medi natural que ens envolta.

A mesura que un projecte d’urbanització evoluciona i va passant per les diferents fases abans de la seva execució se’n van coneixent més detalls i informació. És per aquest motiu que en conèixer en més profunditat alguns dels detalls de la urbanització hem canviat el sentit del nostre vot. Aquest canvi es deu a dos punts que estan íntimament relacionats, que són la cobertura del torrent de Sant Marc i l’amplada de l’Avinguda Francesc Macià.

1.- Cobertura del torrent de Sant Marc: Ja en el nostre programa electoral varem apostar per la convivència. Si recordes varem dir que El Torrental podia coexistir amb el pavelló, que ambdues coses eren possibles. O sigui que no ens contradiem sinó que actuem d’acord amb el nostre programa electoral. Hi ha espai per tot, s’ha de mantenir i preservar l’espai natural del Torrental i no cobrir més tros del Torrent de Sant Marc. No estem demanat impossibles, físicament hi ha lloc per tot.

2.-Amplada de l’Avinguda Francesc Macià: El tros que actualment resta per cobrir del torrent de Sant Marc són els que corresponen a la futura Avinguda Francesc Macià. Aquesta Avinguda transcorrerà per sota de l’actual traçat de la línia d’Alta Tensió. Ara bé, tal i com està ara projectada aquesta avinguda té una amplada de 30 metres, més ampla que l’Avinguda Pau Casals (que és carretera nacional). El motiu d’això és que s’han tingut en compte els plànols projectats anys endarrere quan encara no se sabia que la línia d’alta tensió aniria fora. Així doncs els arquitectes del passat, pensant que l’avinguda hauria d’anar sempre per sota la línia i contant la distància de seguretat de les vivendes respecte la línia d’alta tensió, varen donar-li una amplada de 30 metres. Si ara els arquitectes repetissin el projecte, amb la nova realitat del poble, sabent que la línia d’Alta Tensió aviat anirà fora, no li donarien una amplada de 30 metres sinó que la farien molt més estreta d’acord als altres carrers del poble. Ens agrada viure a un poble, no a Barcelona. Amb paraules textuals del ple del 30 de juny, “l’Avinguda Diagonal és molt maca, però a Barcelona no a Calldetenes”.

Finalment, en relació a la impugnació de l’acord d’adjudicació de les obres de la urbanització del Torrental expliquem el següent: ens movem en un marc democràtic on hi ha unes lleis i unes normatives que són vàlides per tothom, sigui quin sigui el partit polític que governa. D’acord a aquestes lleis el vot de qualitat de l’Alcalde d’un Ajuntament permet desempatar en cas d’un empat a vots en una votació de Ple, tot correcte. Però també segons aquestes lleis el vot de qualitat de l’alcalde és l’única cosa que l’alcalde no pot delegar sinó que va inherent a la seva persona. És un assumpte de forma, però que hem cregut important remarcar-lo per tal de que no es creï un precedent. Podràs consultar en breu el recurs de reposició que hem presentat a l’ajuntament en aquesta mateixa pàgina web.

Per qualsevol altre aclariment al respecte no dubtis en preguntar-nos.
Rep una cordial salutació,

Marc Verdaguer i Montanyà
Portaveu CiU Calldetenes
  168:160
Pep 18-10-2008 - 01:21:03
Re: Decisions preses al Torrental

bona nit sr. pere vinyeta,


com a regidor de ´ajuntament de calldetenes, em sento obligat a demanar-l´hi desculpes per el mensypreu del nostre alcalde, estic convençut que a calldetenes la majoria de la poblacio no pensa que l´actitud d´aplaudiment al final d´un ple estigui relacionada en fer el pallasso, potser el nostre amic Jaume Mas ha fet un master en aplaudiments, i per tant sap quan un aplaudiment es ironic, de pallasso, sentimental, etc., jo no , jo ser que es una escridasada, que era el que teniem que haver fet els presents al ple, quan l´alcalde el va titllar de pallasso , nomes pretenc explicar l´actitud dels assistens al ple, tant regidors de govern, com d´oposicio, com el public, quan els insult puguin de categoria que pensin qui ha obert la veda, el sr. alcalde...


sr. pere, vull felicitar-l´ho per la seva feina al capdavant de la plataforma el torrental, a casa dels pobres l´alegria dura poc, pero al final de la travesia d´aquest desert, tindrem el nostre objectiu, l´hi dono les gracies publicament per la seva feina i actitut al cap davant de la plataforma el torrental, gracies,

  197:168
Pere Vinyeta 20-10-2008 - 00:28:19
Re: Decisions preses al Torrental

Moltes gràcies per les paraules de recolzament i per les disculpes que accepto de bon grat, especialment per venir d'un membre electe del nostre Consistori.

He de reconèixer que l'incident al ple va ser molt desagradable i accepto que la meva fou una reacció de desacord polític que no hauria d'haver desencadenat cap insult. No obstant i en honor a la veritat he de reconèixer que l'alcalde i jo ens vàrem demanar mútuament disculpes que ens varem acceptar i, per tant, això ja és un tema tancat.

La meva reacció fou en qualitat de president de La Plataforma El Torrental i enllaçava amb el Ple del proppassat 29 de setembre on es va aprovar una moció del Grup Poble en Marxa que obria les portes a la recuperació del tram del Torrent de Sant Marc (Torrental) al seu pas per la zona esportiva. Al tractar-se d'un Ple Ordinari, l'Alcalde va donar la paraula al públic i jo vaig felicitar-me per l'aprovació d'aquesta moció; la resposta de l'Alcalde fou “no et durarà gaire l'alegria”, frase, com a mínim, tant inapropiada com el meu aplaudiment del darrer ple.

I l'alcalde ha complert el seu estirabot només tretze dies després, en un Ple Extraordinari on un regidor del govern a títol individual ha presentat un Recurs de Reposició per deixar sense efecte aquella resolució de l'anterior Ple. Aquest punt fou aprovat amb els vots a favor dels regidors d'Esquerra (6) i els vots en contra dels de PeM i CiU (5).

El següent punt de l'ordre del dia era una reducció del pressupost del projecte de construcció del equipament de Bicitrial i BMX damunt del Torrental. Precisament feia només dos dies que, durant l'Informe de Conclusions del POUM, es va fer palès que la meitat de les enquestes prioritzaven el Torrental com a “espai natural del municipi que és important preservar” (sic) i quant al circuit BMX només una persona d'entre les 62 enquestes ho varen considerar “un nou equipament necessari pel futur de Calldetenes” (sic).

Tot resumint, benvolgut regidor Brachs, durant el ple on possiblement l'alcalde i jo ens vàrem extralimitar, és va retrocedir un acord de ple pel dessoterrament del Torrental que el 50% d'enquestats del POUM entenien que era “important preservar” i es reafirmava la construcció d'un circuit BMX que només un dels enquestats considerava “necessari”. Crec que és fàcil endevinar el poc respecte que el govern municipal tindrà pels resultats del POUM. Per ells haurà estat un tràmit legal ineludible que ara ja poden guardar al calaix.

  198:197
Grup Municipal de Convergència de Calldetenes