Fòrum
Fils
JPP 02-08-2008 - 12:49:11
Els forums municipals
Benvolgut Marc,

Permetem que inici la meva aportació a aquest fòrum, a part de felicitant-vos pel que representa l’ iniciativa, fent un comentari a la presentació que fas, i donant el meu punt de vista sobre els fòrums de debat municipal en general.

Naturalment estic totalment d’ acord amb l’ exposició que fas demanant respecte per tots els que desenvolupeu una tasca publica al servei del poble (faltaria mes!!). Respecte que crec que ha de presidir totes les relacions, fins i tot quan no es fan des de l’ anonimat, mirant de deixar de banda també les insinuacions que poden semblar políticament correctes, però que en ocasions tenen altes dosis d’ agressivitat . La decisió de tenir que ser usuari autentificat, segur que ajudarà a un millor funcionament, encara que en pugui reduir la participació.

De la teva presentació, jo dedueixo que obriu una porta mes perquè els veïns, demanin , consultin etc... Penso que aquest punt es totalment insuficient si voleu realment que l’ informació municipal circuli. Crec necessari que agafeu la iniciativa, i doneu la vostre opinió de tots els temes que afecten al poble per petits que semblin, que anuncieu les vostres propostes, i que a l’ hora de fer-les procureu agafar compromisos . Obrir la porta només pel s veïns, trobo que es poc ambiciós, i en certa manera una forma de passar-nos la responsabilitat de fer circular l’ informació.

Se que el temps es un bé escàs i mes per vosaltres, però també penso que només es fa l’ esforç d’ arribar als veïns quan hi ha eleccions, tot i que aquest darrer any s’ hagin publicat un munt de butlletins, i s’ hagin fet un munt de modificacions a la web municipal, segurament tot amb molt bona intenció, però la majoria de casos totalment insuficients i fora de temps.

Per últim segur que compartiràs amb mi, l’ opinió de que aquest servei de generar debat sobre els afers municipals, que pretén donar el vostre fòrum i en certa manera el bloc “UnXicdeTot” al que fa uns dies us vaig invitar a participar, tindria que figurar com un servei mes de la web del ajuntament, al marge dels partits politics i de personalismes. Els veïns tindríem que disposar d’ un punt únic on es diposites tota l’ informació municipal i les opinions que ens afecten a tots. Crec que això si que seria un autèntic “consell assessor”, on participaria qui vulgues, naturalment autentificat, i d’ on tots els partits i per suposat els veïns, en podríem treure conclusions , sempre que s’ aconseguís una representació suficient, i podríem deixar les webs i els blocs personals o de partits, per altres serveis.

Salutacions cordials
  156:0
Marc Verdaguer 04-08-2008 - 21:41:57
Re: Els forums municipals
Benvolgut JPP,

En primer lloc, et volem donar les gràcies per a participar en el fòrum, i felicitar-te per a la intervenció ja que ha estat la primera intervenció d’aquest segon fòrum que hem obert el grup municipal de CiU i Independents a la pàgina web del grup. El primer fòrum, tot i que anava bé i a través d’ell varem rebre algunes aportacions i preguntes, el varem haver de tancar perquè no era prou segur i rebíem nombrosos atacs d’spams o correus indesitjables. Esperem a través d’aquest nou fòrum haver aconseguit solucionar aquest problema.

Hem optat el funcionament de que els usuaris s’hagin d’enregistrar i donar el seu correu electrònic, mitjançant el qual s’envia la contrasenya o clau d’accés al fòrum. Ara bé, encara que es demani el correu electrònic, cada usuari pot decidir lliurement si participa en el fòrum amb la seva pròpia identitat o bé mitjançant un pseudònim. Esperem que això ajudi a participar a persones que tenen molt a dir del poble, però que prefereixen fer-ho des de l’anonimat.

En relació a la funcionalitat del fòrum estem totalment d’acord amb tu. No som del parer que amb l’obertura del fòrum ja ho “tenim tot fet”, ni tampoc volem passar la pilota als veïns. El fòrum és només un començament, un mitjà per donar opinions i transmetre informacions, i una oportunitat als veïns/es de Calldetenes a preguntar-nos, per rebre queixes, suggeriments, propostes i/o felicitacions. Estem contents quan se’ns para pel carrer i se’ns demana personalment el perquè d’algunes coses, però també ho estem quan es fa a través de les noves tecnologies.

Ens il·lusiona aquest projecte i al mateix temps pensem que contribuïm perquè més endavant hi pugui haver a la pròpia web de l’ajuntament de Calldetenes un servei del tipus “el regidor us respon”, semblant al que alguns ajuntament ja han començat a utilitzar, i que permeten que les persones del poble puguin demanar al regidor corresponent preguntes i suggeriments relacionats amb les seves competències. Ara bé, per arribar en aquest estat, no n’hi ha prou en dir per Ple que s’han d’utilitzar més les noves tecnologies, s’ha d’anar molt més enllà. El dia que tots els grups municipals de Calldetenes tinguin pàgina web pròpia amb servei de fòrum o similar serà el moment de poder-nos asseure i implementar-ho conjuntament a la web de l’Ajuntament. Animem als demés grups municipals a tirar-ho endavant, però ara per ara, l’únic grup municipal de Calldetenes que té pàgina web i que ofereix aquest servei de debat amb la gent del poble és el grup de Convergència i Unió i Independents de Calldetenes. Moltes gràcies per utilitzar-lo.
  157:156
JPP 05-08-2008 - 18:48:41
Re: Els forums municipals
Benvolgut Marc,

La meva opinió es que el moment oportú per donar les funcionalitats adequades a la nova web de Calldetenes, es ara. No cal esperar mes endavant, ni que tots els partits tinguin web ni fòrum.

Perquè esperar si ara la web es vol fer nova amb col•laboració amb la diputació ?.

Perquè esperar si l’ ajuntament disposa d’ una persona que cuida el tema de la comunicació, i que ha aconseguit treure un butlletí al meu entendre molt satisfactori ?.

Perquè esperar si es disposa de pilots d’ exemples de webs d’ altres ajuntaments i de idees ? Al menys una desena del post del bloc “UnXicdeTot” en parlen.

Perquè esperar si al fer-se amb la diputació com sembla que es vol fer, l’ ajuntament no tindrà altre cost que la dedicació d’ alguna persona al diseny?.

No entenc que un grup municipal com el de CiU, que va fer bandera durant la campanya de portar l’ informació municipal a casa dels veïns, ara proposi esperar.

La meva opinió es que el moment d’ implementar aquests serveis es ara, i que el que cal es que l’ ajuntament faci l’ esforç de ser el màxim d’ ambiciós, i la resta ens toca empenya perque així sigui.
  158:157
Marc Verdaguer 16-08-2008 - 17:03:51
Re: Els forums municipals
Benvolgut JPP,

En primer lloc i com a punt de partida, et volia recordar que si no fos pel compromís assolit en les darreres eleccions municipals, amb la voluntat d'informar i oferir un nou vehicle de comunicació amb el poble de Calldetenes, no estaríem parlant des d'aquest fòrum.

En segon lloc, no em vaig explicar massa bé en la meva anterior aportació en aquest fòrum si llegint-la has pensat que ens havíem d'esperar tant temps. Ja em contestaràs, però que és aquest fòrum si no és una manera de pressionar a l'ajuntament i als grups polítics municipals per tal de què donin més importància a les noves tecnologies i les comencin a utilitzar amb més freqüència per a transmetre informació i comunicar-se amb el poble? El què pretenia explicar en l'anterior intervenció és que les coses no neixen per generació espontània, i perquè funcionin bé tots hi hem de creure. Els altres dos grups municipals no han demostrat, almenys fins el moment present, que pensen que les noves tecnologies són importants per Calldetenes. Prova evident d'aquest fet és que cap d'ells disposa de pàgina web i molt menys d'un mitjà de diàleg com és aquest fòrum que estem parlant.

Estic totalment d'acord amb tu, espero que la propera pàgina web de l'ajuntament funcioni, ofereixi diàleg i participació, i estem a la disposició de l'ajuntament per a treballar perquè així sigui, però no creus que si l'equip de govern pensés en la importància de les noves comunicacions no ho hauria implementat molt abans i estaria donant exemple des d'un fòrum o pàgina web pròpia? De manera semblant, també estic d'acord amb tu que està molt bé que hi hagi un butlletí d'informació municipal de l'ajuntament i del grup municipal d'ERC a Calldetenes, ho trobo molt bé i hem felicitat als dos pel fet d'haver tirat endavant aquests projectes. Ara bé, mirant endarrere en les eleccions municipals, en el programa d'ERC no sortia res de fer un butlletí d'informació municipal. En canvi si sortia de manera destacada en els programes de PEM i CiU. Està molt bé que l'equip guanyador agafi idees dels altres programes, però estaràs d’acord amb mi que per a ells no era una prioritat. I parlant de programes, per a repassar-los i saber exactament què deia cada un d'ells m'he trobat que a la xarxa només hi he pogut llegir el programa d'un dels tres grups municipals. T'he de dir de quin grup o ho pots endevinar?

Finalment també m’agradaria explicar que reconec naturalment que el grup municipal de CiU i Independents de Calldetenes tenim moltes coses a millorar en el nostre camí de servei al poble, en això estem treballant. Ara bé, també m’agradaria que reconeguessis (ja sé que això pot resultar molt difícil per a tu) que almenys en el camp de les noves tecnologies anem per endavant als altres dos grups municipals. Crec que he posat bastants exemples i evidències en aquesta intervenció al fòrum, i que el mateix fet que puguem estar dialogant en un fòrum, pensat i posat a disposició de Calldetenes, és una altra prova d’aquest fet i que serveix per a pressionar (d’una manera molt positiva i constructiva) que l’ajuntament i els altres dos grups municipals facin el mateix.

Rep una cordial salutació,

Marc Verdaguer i Montanyà
Portaveu CiU Calldetenes
  164:158
JPP 16-08-2008 - 22:32:57
Re: Els forums municipals
Benvolgut Marc,

No tinc cap dificultat en reconeixa, que en el tema de les noves tecnologies CIU va per davant dels altres dos grups municipals, i que el vostre fòrum es una forma excel•lent de pressió al ajuntament en aquest camp, al igual que ho es el bloc “UnXicdeTot”, o els comentaris que diferents persones del poble hagin penjat al fòrum del pobles , o puguin haver fet arribar als regidors o al alcalde. Es així i ho reconec sense embuts, no se perquè et penses que em te que costar gens reconeixa una evidencia.

Permetem que desprès de dos anys (des de força abans de les eleccions), de pressionar l’ ajuntament a nivell particular i des de el bloc UnXicdeTot, on pots trobar-hi un grapat d’ escrits reclamant serveis en el camp de les noves tecnologies , trobés la teva resposta massa tèbia, quan parlaves o així o vaig entendre, de que els altres grups tenien que avançar en aquest aspecte i desprès parlar-ne tots plegats,sense posar-hi cap termini. Aquesta es la raó de la meva resposta, si vols tu provocadora, però t’ asseguro que amb un ànim totalment constructiu.

Efectivament CiU disposa d’ una web i d’ un fòrum (recent),mentre que els altres dos partits podríem dir que “en tenen menys ganes”. De totes maneres deixem que et digui que a la web de CiU hi trobo poques aportacions sobre quines son les vostres propostes, sobre que en penseu dels plens, sobre quines accions fan els vostres regidors etc, en definitiva de difondre l’ informació per aquest mitja d’ una manera rapida i eficient. Cal mantenir per exemple, una continuïtat al informar de quan es celebren els plens, ja que l’ ajuntament que es qui en te l’ obligació de fer-ho, no es capaç de fer-ho d’ una manera digna, i vosaltres sembla que voleu cobrir aquesta mancança.

Que consti que no us recrimino res ja que se l’ esforç que representa, i que segurament teniu altres prioritats en el vostre treball pel poble, que estic segur que molts veïns estaríem encantats de coneixa amb mes detall. Jo per exemple que vinc freqüentment als plens i que procuro estar informat del que passa, desconec que fa la regidoria de consum i turisme, i només tinc molt lleugera idea del que fa la regidoria que tu representes, i si la tinc es bàsicament per alguns comentaris que tu m’ has fet en alguna ocasió. Estic segur que feu mes del que em penso, i per això crec que cal explicar-ho. Que consti que tampoc la tinc d’ altres regidories que no son de CiU.

Pel que fa al fòrum confio sincerament que sigui un èxit, de fet m’ he decidit a participar-hi de seguida que m’ ha semblat que podia ser seriós, i podia aportar-hi la meva opinió. Crec que també per això estem debatent en aquest fòrum no solament perquè CiU l’ hagi creat.

Si et tinc que ser sincer, penso que CiU mantindrà una actitud passiva davant el fòrum, esperant que algú faci aportacions per donar-hi una resposta mes o menys política, i t’ asseguro que m’ agradaria equivocar-me.

Si els butlletins de CiU i PeM varen aconseguir que l’ ajuntament i fins i tot ERC publiquessin el seu butlletí, fet que també reconec sense embuts, perquè ara que l’ ajuntament vol fer una nova web , amb una despesa mes o menys important si més no de temps, no posem tots plegats la pressió necessària perquè d’ una vegada es faci una cosa ben feta ?. Perquè no presenteu juntament amb PeM, una moció reclamant una llista de serveis que considereu necessaris i obligueu a votar-ho en ple ?. Si voleu, ús puc fer arribar una llista dels diferents serveis que donen altres ajuntaments, i que he reclamat al nostre en multitud d’ ocasions, per tal de que en feu un anàlisi i mireu si podeu arribar a un acord sobre si val la pena tirar-los endavant.

Crec que cal aconseguir d’ una vegada, fer un salt qualitatiu en els serveis que ofereixi la web municipal i tancar d’ una vegada aquest debat , que penso que es dels mes senzills de resoldre si deixem de banda personalismes. Si l’ equip de govern no vol fer-ho, al menys que quedin en evidencia, i que a vosaltres us llueixi l’ intent.

Salutacions cordials
  165:164
Marc Verdaguer 16-08-2008 - 23:54:53
Re: Els forums municipals
Hola de nou JPP,

Gràcies per les teves sinceres opinions. Naturalment que estic d'acord amb moltes de les teves idees. Des del grup municipal de CiU i Independents de Calldetenes, estem contents de poder oferir aquest servei i nova via de comunicació amb la gent del poble, però som conscients que no és suficient. És només un primer pas i que hem d'anar ampliant les possibilitats i explicar amb més detalls la nostra dedicació a l'ajuntament i a les regidories, entre d’altres coses.

D'altra banda també aprofito per a comentar-te que t'agafo la paraula de presentar una moció demanant uns serveis necessaris (comparables amb els que donen altres ajuntaments) que s’haurien de poder fer a través de la nova pàgina web de l’Ajuntament. Nosaltres també en tenim algunes idees, com per exemple, fotografia al costat del nom dels regidors juntament amb direcció de correu electrònic personalitzada per cada regidor (tal i com es fa a molts ajuntaments), entre d’altres. En aquest sentit és important impulsar-ho les persones que pensem que val la pena potenciar-ho, independentment del partit polític de cadascú. Ben mirat, al final serà una millora de l’ajuntament al servei de totes les persones del poble.

Salutacions,

Marc Verdaguer i Montanyà
Portaveu CiU Calldetenes
  166:165
JPP 17-08-2008 - 12:00:25
Re: Els forums municipals
Benvolgut Marc,

Molt agraït per la teva ràpida resposta. Crec que amb cinc o sis missatges hem arribat a compartir en bona part una opinió molt propera pel que fa a la web.

Et faré arribar per correu electrònic, un resum de temes que penso que podria tenir la nova web, per si algun no l’ havíeu tingut present, i considereu convenient afegir-lo a la vostre proposta. Com et deia l’ alcaldia ja els te de fa dies, i potser pot haver-hi un consens i treballar tots plegats, per donar resposta a un tema, que com et deia en la meva anterior aportació, crec que es dels mes senzills de resoldre, amb una mica de bona voluntat per part de tots.

Salutacions cordials
  167:166
Pep 15-09-2008 - 21:57:16
Re: Els forums municipals
APRECIATS VEINS I AMICS:

Tot i que jo prefereixo xerrar amb la gent i així veure els seus sentiments i conèixer de prop el seu dia a dia al poble, no puc deixar escapar una eina de comunicació com aquest fòrum per fer unes aportacions a títol individual.

Com tots sabeu, a finals de l´any 2007 l´alcalde va fer-me confiança en la delegació de treball en forma de Regidoria de Consum i Turisme, ell va marcar els objectius de la mateixa, que jo crec que he complert, tot i que parlant amb veïns i companys de candidatura, l´hi vaig presentar una nova proposta per Calldetenes a finals de gener però, per algun motiu, des de llavors nomes se m´ha convocat a una reunió de treball (convocatòria que se m´avisava a les 2 del migdia per a les 8 del mateix vespre). Penso que aquest motiu es deu a les al.legacions que vaig presentar al tamcament de l´exercici del 2006.

Els regidors de Convergéncia i Unió e Independents per Calldetenes, no tenim acord de govern amb els nostres companys d´Esquerra, tothom ens trobara per sumar, per millorar Calldetenes, és per aixó que hem votat a favor de les propostes presentades per el govern municipal com l´institut, el pavelló poliesportiu, el camp de gespa artificial i un llarg etc., fins i tot els pressupostos municipals de l´any en curs, uns pressupostos que ja anem apedaçant, i que els regidors de CiU varem aprovar tenint en compte que no ens apujàvem els nostre sous, i es que encara que siguin pocs diners, Calldetenes en necessitara molts per fer front a l´informe de l´auditoria que esta fent la Diputació, i que esdevindrà en una puja de tributs que actualment ja paguem més que alguns municipis veïns, fins i tot algun servei mes car que la nostra veïna ciutat de Vic.

En aquest temps hem treballat amb els veïns afectats per el mercat, buscant solucions als problemes d´aparcament, de sorolls, de circulació, de ordre, i fins i tot de salut publica, però no hem aconseguit el que volem, parades de mes qualitat i ubicar-lo al polingon industrial.

També hem treballat amb la Plataforma El Torrental, buscant diàleg en les dues parts, on el Regidor d´Urbanisme fins i tot va fer arribar el projecte de restauració als membres de la plataforma, sembla que això el va deixar fora de la taula de contractació i adjudicació d´obres de urbanització del pla parcail El Torrental.
Segueixo pensant que les noves instalacions esportives podien cohexistir amb el medi natural, i el que nosaltres anomanem la Diagonal de Calldetenes, amaga canvis importants per Calldetenes.

També ens hem ofert per solucionar el conflicte de la Font d´en Titus, penso que el nostre govern en fa un us partidista, ja que la Generalitat no pagarà cap indemnització i l´ajuntament de Sant Juliá ho farà tard, malament, i per molts menys diners del que ens diu el nostre Alacalde.

Els comptes municipals també hi hem fort ja que abans de les eleccions quasi ningú de Calldetenes no sabia l´endeutament del nostre municipi, tot i així es fan irregularitats com convocar la comissió de comptes amb retard, presentar els tancaments anuals a la Sindicatura de Comptes fora de termini, fins i tot tinc un estat d´execució del pressupost a 30 de juliol mal fet, un altre exemple es que ara que estem tancant el 2007 i per tant esta en exposició publica la comptabilitat, dos persones i jo (càrrec electe, membre de la comissió de comptes) varem anar a fer us del nostre dret, però no el varem poder exercir.

Tots aquests temes em porten a pensar que tal com va dir l´Antoni Bassas, la democràcia en aquest país es justeta, el nostre tinet d´alcalde va llegir el manifest de la diada passada com a postaveu del consistori, sense fer-l´ho amb consens ni tan sols fer-ne arribar copia als altres grups municipals, també puc afirmar que un empleat municipal em posa entrebancs en la meva tasca de regidor, negant-me informació, i acusant-me de voler fer un govern a l´ombra... a Convergència hi ha gent que vol sumar però a mi m´empenyen cap a l´altre cantó.

SALUT I BONA FESTA MAJOR

Josep m. Brachs Roviró

  169:167
Pere Vinyeta 15-09-2008 - 23:22:14
Re: Els forums municipals
Benvolgut regidor Brachs,

He vist la teva aportació al fòrum i entenc que la fas en qualitat de regidor del nostre ajuntament i és per això que m'he permès adreçar-me a tu en funció del càrrec electe que tant dignament ostentes.

I voldria contestar ara per ara -el teu escrit dona per molt més- a allò que fa referència al Torrental en la meva qualitat de president de la Plataforma del mateix nom.

I el que volia és aprofitar una única i apropiada frase en la que esmentes la capacitat de coexistir instal·lacions esportives i medi natural. I vull ressaltar-ho doncs molt interessadament s'estan propagant infàmies respecte de la voluntat de la Plataforma i llurs membres quant als projectes de zona esportiva i urbanització endegat pel nostre consistori.

Les infàmies a les que em refereixo son les que tergiversen la voluntat inequívoca dels membres de la Plataforma de mantenir qualsevol ecosistema natural com ho és el Torrent de Sant Marc, fent-lo coexistir -com tu perfectament afirmes- amb les instal·lacions esportives que facin falta per la nostra població.

És inacceptable, diria més, és intolerable la demagògia d'aquells que propaguen afirmacions tendencioses tot fent creure que el que volem és frenar el progrés o, com afirma un anònim al Fòrum Pobles, “no ens agrada que es facin coses pel poble” (sic).

Considero una immoralitat aquestes afirmacions i voldria pensar que no surten de l'entorn d'aquells que es beneficiaran de la destrucció d'aquell paratge urbà; a la immoralitat, llavors, s'hi sumaria el cinisme de qui en treu un profit personal amb menyspreu per la natura i pels membres d'aquesta comunitat.

Malauradament ja s'ha fet molt de mal al Torrental... el soterrament innecessari i la tala d'arbres han “expulsat” molta fauna que difícilment podrà recuperar-se. Veure als plànols de la urbanització un carrer amb nom “Torrent de Sant Marc” i un espai anomenat “Plaça dels Ocells” em sembla d'un cinisme esfereïdor.

Una abraçada i... no defalleixis.

Pere
  170:169
JPP 19-09-2008 - 18:41:20
Re: Els forums municipals

Benvolgut Josep,

Quan vaig llegir el teu escrit en aquest fòrum de CiU, em varen venir al cap un seguit de preguntes, que desprès de dubtar de si fer-ho o no, finalment m’ he decidit a traslladar-te.

Parles de la teva tasca con a regidor, i per poder formar-me una opinió sobre el que dius, penso que seria bo que em responguessis tres preguntes:

- Quin va ser l’ encàrrec que et va fer l’ alcalde ?
- Quines tasques has fet, per estar convençut d’ haver complert el que et va encarregar ?
- Que l’ hi vas proposar al alcalde que no va acceptar ?

Parles de la voluntat de sumar dels regidors de CiU i estic convençut que es així si parlem només dels regidors. Estic d’ acord amb tu com podràs comprovar en alguns dels escrits en el bloc UnXicdeTot, que no hi haurà altre remei que apujar impostos. En aquest mateix fòrum vàreu iniciar un fil, per debatre tranquil·lament sobre la situació financera, que pel que es veu heu abandonat, suposo que en espera de l’ auditoria de la diputació. En el darrer escrit en el bloc UnXicdeTot sobre aquest tema, a part de fer un petit repàs històric i donar la meva visió, apuntava alguns punts on pensava que es podia actuar. Quina seria la proposta de CiU, o la teva si vols parlar a títol personal, de com cal abordar el tema del dèficit ?

En referència al Mercat ja saps quina es la meva opinió, tot i que penso que amb la reducció de parades, i amb els canvis en l’ ordenació del trànsit, la situació ha millorat molt.

En el tema de la Font d’ en Titus, quina podria ser la aportació de CiU , que pel que dius l’ alcalde no accepta ?.

Dels entrebancs que et posen per accedir a l’ informació, penso que també caldria ser mes concret. En el debat de la passada campanya electoral, vaig sentir a la gent de PeM, dir que no havien tingut cap problema en accedir al que havien volgut, i això em xoca amb el teu comentari. Que demanes que no et donen ?

El teu escrit dona per obrir molts ”fils” segons la filosofia del fòrum de CiU, fer-ho així segurament ens facilitaria el debat.

Salutacions cordials

  171:169
Anònim 21-09-2008 - 19:19:34
Re: Els forums municipals

Benvolgut JPP i companyia,

Perquè esteu tots tan d'acord en que l'única mesura possible es apujar els impostos? Calldetenes som dels pobles que els tenim més alts, estem en aquesta situació econòmica per culpa d'una mala gestió econòmica que els catalans en diem "estirar més el braç que la màniga". Hem de pagar tot el poble els errors d'una persona o d'un grup de persones? Algú em pot explicar que com és que estant en aquesta situació tan delicada i sent un poble tan petit estiguem pagant dos arquictectes i dos secretaris a l'ajuntament? Això no ho tenen ni a ciutats grans pero si a Calldetenes. Un clar exemple de que no es fan les coses ben fetes. Segur que se'n poden trobar molts més i espero que vagin sortint i que els grups polítics, CiU o qui sigui els vagin destapant.

L'única solució que veig possible és apretar-se el cinturó, a casa, al poble i a l'ajuntament, i no estic segur que els actuals polítics que tenim ho sapiguen fer.


  172:171
JPP 21-09-2008 - 20:45:00
Re: Els forums municipals
Benvolgut anònim,

En cap cas jo he dit que l’ única mesura possible sigui l’ apujada d’ impostos, de fet en un escrit sobre aquest tema del passat mes de febrer en el bloc UnXicdeTot, comentava alguns punts on jo crec que es pot incidir per reduir la despesa. El que jo dic es que coincideixo amb en Josep M. Brachs, en que possiblement caldrà apujar els impostos, que es el que jo vaig entendre que ell apuntava en el seu escrit. Lògicament també penso que caldrà fer un refinançament del deute, a part d’ altres mesures.

En diferents ocasions he proposat la revisió de despeses corrents com el consum elèctric, el material d’ oficina o el telèfon, i per suposat la despesa de personal, en definitiva el que tu en dius que els catalans anomenem “apretar-se el cinturó”. Pots donar una ullada al meu escrit en el bloc UnXicdeTot sobre aquest tema, on pretenia respondre a la proposta de CiU d’ un debat tranquil sobre l’ estat de comptes, al que per cert no he rebut resposta, ni he llegit cap proposta de ningú, tot i haver convidat a tots els grups a fer-ho.

No voldria dubtar de les teves fonts d’ informació, però em costa de creure que estiguem pagant dos se secretaris i dos tècnics municipals. Si fos així seria un lloc clar on es podria reduir la despesa, i de passada fer una bona estirada d’ orelles a tots els grups politics municipals per permetre que això passi. S’ em fa difícil creure que sigui veritat, i crec que senzillament el que ha passat es que t’ has confós amb el canvi de secretari, canvi que l’ ajuntament no pot controlar, ja que no gestiona directament l’ assignació d ‘aquests llocs de treball.

Salutacions cordials
  173:172
Anònim 21-09-2008 - 22:23:05
Re: Els forums municipals
Gràcies per les teves aclaracions.

Ens haurem d'apretar el cinturó de veritat, perquè en l'ho dels impostos ja estem a dalt de tot del ranquing. Si hi hagut canvi de secretari així doncs perquè s'ha quedat l'anterior i en tenim dos? En quant a arquitectes municipals, tan aviat t'atén una noia com un home amb bigoti, i segons tinc entès els dos són arquitectes municipals. Hauràs de començar a pensar en estirar les orelles a algú, però que sigui el què decideix, perquè els altres dos grups pobrets no hi pinten res, almenys alhora de decidir.
  174:173
JPP 22-09-2008 - 07:22:30
Re: Els forums municipals
Benvolgut anònim,

Desconec el que dius de la duplicitat de funcions, però crec que si en algun moment hi ha dos secretaris, voldria suposar que es pel traspàs de funcions, i si hi ha dos arquitectes municipals, imagino que deuen cobrar per hores o per projectes.

En qualsevol cas si hi ha un funcionament deficient en algun d’ aquests càrrecs, la primera estirada d’ orelles te que ser pel que decideix tal com tu dius, i la segona per els altres dos grups per no donar-la quan toca. O es que els “pobrets” com tu els anomenes, no tenen que fer oposició i explicar aquestes coses i la tenim que fer els veïns ?.

Salutacions cordials
  176:174
Grup Municipal de Convergència de Calldetenes