PORTADA NOTÍCIES QUI SOM

 

Grup Municipal de PDeCAT de Calldetenes

 


100 dies després de les eleccions: “s'ha acabat el període de gràcia?”

 

La Diada ja ha passat. Poc abans d'aquesta data tan especial, es commemoraven els 100 dies des de les eleccions municipals del passat mes de maig, finalitzant, a criteri d'algú, el període de gràcia dels que han sortit elegits. És doncs un bon moment per a fer-ne unes breus valoracions.
Els petits canvis són importants: A la present legislatura es poden fer tràmits de l'ajuntament per internet, hi ha una periodicitat en les sessions dels plens ordinaris, els regidors tindran direcció de correu electrònic a la pàgina web de l'ajuntament, s'edita un butlletí d'informació municipal, s'han recuperat aspectes de la Comissió de Festes que tan bé havia funcionat per a tornar a tenir una Festa Major de primera i, finalment, també lligat a la Festa Major, es realitzen proves d'ubicació del mercat a la zona industrial.


És evident que són petits canvis, però que ens fan palès que alguna cosa ha canviat i que si més no, sembla que s'ha iniciat un camí diferent. La majoria d'aquests canvis es trobaven en els programes electorals dels tres grups municipals, o sigui, que més que buscar qui s'emporta les medalles, és important senyalar que totes aquestes mesures són fruit d'un apropament de programes, del diàleg i de buscar punts en comú. El camí és llarg i hem de continuar caminant en aquest sentit, aconseguint major informació pel poble per part de l'ajuntament i més transparència (altra vegada denominador comú dels tres grups municipals).


Al llarg d'aquest període, s'ha constituït l'ajuntament, s'ha escollit l'alcalde, s'han establert les regidories, i en aquest procés se'ns hi ha deixat participar –un altre canvi important respecte la legislatura anterior-. Estem contents de poder treballar pel poble des d'una regidoria. També ens agradaria, tal i com varem dir en la sessió d'investidura, que Poble en Marxa tingués l'oportunitat de treballar pel poble des d'una regidoria. Malauradament no està en les nostres mans poder-ho fer.


En el treball implicat en la regidoria de Serveis, no ens amaguem res: treballem amb l'equip de govern explicant les activitats, problemes, solucions i preocupacions que se'ns han fet arribar, i exposem en grup la manera que creiem més correcte per a portar-los a terme i solucionar-los per tal de trobar, entre tots, la millor resposta.


Els principals projectes en els que estem treballant en aquests moments són:

-Col·laboració amb la Diputació de Barcelona, subsecció de Mobilitat, en l'elaboració d'un Estudi de mobilitat al municipi de Calldetenes, fent especial menció a la seguretat viària per tal de millorar la seguretat, facilitar el trànsit de vehicles i peatons i prevenir accidents.


-Organització amb l'Institut Català de l'Energia d'una jornada de l'energia a Calldetenes, dins la Setmana de l'Energia a Catalunya (del 22 al 28 d'octubre), en la qual un consultor energètic especialitzat estarà a disposició de tots els habitants de Calldetenes. Aquelles famílies del municipi que ho vulguin, dedicant uns minuts a explicar quins són els seus hàbits de consum i les característiques del seu habitatge, rebran un consell personalitzat i quantificat sobre còm i quan poden estalviar energia.


-Col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Aigua per a treballs de manteniment i neteja de la llera del Torrent de les Adoberies en el proper hivern.


-Revisió i actualització dels Estudis de Contaminació Lumínica que s'han fet darrerament al nostre municipi per adequar-se a la normativa (Decret 2/2005). Col·laboració amb l'Àrea de Contaminació Lumínica de la Conselleria de Medi Ambient.


-Campanya d'informació i d'estalvi d'aigua, remarcant la importància d'aplicar a les nostres llars mesures d'estalvi d'aigua. Aquestes actuacions són importants i vàlides tot l'any, i no només a l'estiu.


-Renovació de mobiliari urbà deteriorat: panels informatius, senyals de transit, etc.


Alguns veïns i veïnes ja s'han posat en contacte amb nosaltres per a parlar-nos, entre d'altres coses, de punts negres de la circulació viària de Calldetenes, senyals deteriorats, informació diversa, propostes, etc. Estem a la vostra disposició en qualsevol cosa que us poguem ajudar.


Volem utilitzar la nostra pàgina web amb més agilitat per fer-vos arribar informació del vostre interés relacionada amb la regidoria que ens afecta i altres temes d'importància per Calldetenes. També volem felicitar públicament el bloc calldetenenc de recent creació “Unxicdetot” ( unxicdetot-jpp.blogspot.com ), per les seves propostes i comentaris, i realitzar la important tasca de nexe entre PDeCATtadania i govern.


tornar a portada [+]

 

l'Estel Blanc

Parlem-ne

PDeCAT Calldetenes © 2007 Tots els drets reservats
Optimitzat per a resolució de 1280x1024